K.Zimarin: Πρόεδρος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών στην Κύπρο

Ο Kirill Zimarin, διευθύνων σύμβουλος της RCB Bank Ltd, επανεξελέγη επισήμως πρόεδρος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών στην Κύπρο.

H εκλογή έγινε κατά τη 12η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό. Ο κ. Zimarin κατέχει αυτό το αξίωμα από το 2008 και θα συνεχίσει να ηγείται του Συνδέσμου για περίοδο ακόμη δύο ετών.

 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην ομιλία του ο κ. Zimarin δήλωσε ότι «οι διεθνείς τράπεζες επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο και συνεχίζουν να προωθούν την Κύπρο ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο». Όπως είπε, οι διεθνείς Τράπεζες κατέχουν σημαντικά αποθέματα σε κεφάλαιο και ρευστότητα και είναι έτοιμες να επεκτείνουν τα δανειοδοτικά τους προγράμματα στις κυπριακές εταιρείες. «Επομένως, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι οι διεθνείς τράπεζες θα μπορούσαν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη και ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα, καθώς και της οικονομίας της Κύπρου», πρόσθεσε.

Εκ μέρους των μελών του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών Κύπρου, ο κ. Zimarin ζήτησε την άρση όλων των απαγορεύσεων στις συναλλαγές που εκτελούνται από τις διεθνείς τράπεζες, καθώς όπως είπε, όλα γεγονότα και οι αριθμοί δείχνουν ότι η κυπριακή οικονομία ανακάμπτει και είναι αρκετά ώριμη ώστε να αρθούν πλήρως όλοι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων. Αυτό θα επέτρεπε στις διεθνείς τράπεζες να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους για την υποστήριξη της κυπριακής οικονομίας και των Κυπρίων δανειοληπτών», ανέφερε.
Ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 2002, με σκοπό την εκπροσώπηση και προστασία των διεθνών τραπεζών στην Κύπρο. Ο Σύνδεσμος ενώνει 25 τράπεζες από 9 διαφορετικές χώρες. Τα στοιχεία του ενεργητικού των μελών του Συνδέσμου ανέρχονται συνολικά σε 14 δις ευρώ.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο κυπριακός τουρισμός-Άγγιξαν τα δύο εκατ. οι αφίξεις το πρώτο εξάμηνο
Νέα εποχή διασκέδασης στο Mall of Cyprus-Επεκτείνεται σημαντικά το Players Arcade (pics)
Tο FMCG Unit της CTC...Οι εταιρείες που το αποτελούν, ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην αγορά και η πορεία εξέλιξης
Σε σταθερά ανοδική τροχιά τα ακίνητα-Οι πωλήσεις σε κάθε πόλη και οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Παπαέλληνας: Τέσσερις γυναίκες του ομίλου μιλούν για τα brands που εκπροσωπούν-Η δυναμική, το εύρος και η αποστολή
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Κοινό μέτωπο ΠΑΣΥΞΕ-ΣΤΕΚ… Να διαφυλαχθεί η εργασιακή ομαλότητα και σταθερότητα στα ξενοδοχεία
Μ. Κυριακίδης: Προσέλκυση «σωστού» τύπου επενδύσεων με το νέο πλαίσιο ελέγχου ΑΞΕ-Δεν θα αποθαρρύνει επενδυτές
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Αγρότης: Επεκτάθηκε με νέο μεγάλο κατάστημα στην περιοχή ΓΣΠ