Μall Ανθούπολης: Τεστ για δυνατούς λύτες

Όλο και εντείνονται οι φήμες στο παζάρι αναφορικά με την περίπτωση του mall στην Ανθούπολη  που κατασκευάζει η εταιρεία Athienitis. Το εμπορικό κέντρο είχε αρχικό στόχο λειτουργίας εντός του 2013, έπειτα το χρονοδιάγραμμα μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2014, στη συνέχεια για το τέλος του έτους και σήμερα οι εκτιμήσεις αναφέρονται σε έναν στόχο που φτάνει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2015, εάν και εφόσον προκύψουν σημαντικές εξελίξεις.

Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας, την ώρα που η Τράπεζα Κύπρου που έχει χρηματοδοτήσει σε μεγάλο βαθμό το project προβληματίζεται για το πως πρέπει να χειριστεί την εν λόγω περίπτωση. Στο χoρό μπαίνει και το Ταμείο Συντάξεων της Cyta, το οποίο έχει βάλει κάπου 20 εκ. ευρώ στο έργο, ενώ βλέπει με αμηχανία τα έργα να μην προχωρούν.

Στη συνάρτηση για το μέλλον του εμπορικού κέντρου πρέπει κάποιος να υπολογίζει και συμφωνίες που υπάρχουν με μάρκες και επιχειρήσεις που υπέγραψαν συμφωνίες για να λειτουργήσουν μονάδες στο mall. Οι εν λόγω συμφωνίες λήγουν, όπως ενημερώνει έγκυρη πηγή, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015 οπότε το project πολύ πιθανόν σε μερικούς μήνες να αποτελεί απλώς έναν ημικατασκευασμένο όγκο, χωρίς εμπορική αξία.

Η τακτοποίηση σοβαρών ζητημάτων από πλευράς Τράπεζας Κύπρου πολύ πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αποφάσεις αναφορικά με το mall, όπως για παράδειγμα η εξεύρεση επενδυτή ή αγοραστή για το όλον του project.

 

Δειτε Επισης

Τριάντα τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ΟΕΒ συμπληρώνει ο Μ. Αντωνίου-Το… χθες και το σήμερα
Γιατί η Βουλή δεν ασκεί τον έλεγχό της και στον ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση;
Επιβλητικό το νέο Jumbo στην Λευκωσία που έρχεται προσεχώς... (pics)
Η ηλεκτρική διασύνδεση, ο... ζεστός Παπαναστασίου και η υποχρέωση του Μάκη Κεραυνού να μιλήσει
Βασιλικότερη του βασιλέως και στο ζήτημα του τερματικού η Ελεγκτική Υπηρεσία
Η ειλικρίνεια και οι πικρές αλήθειες του Χάρη Γεωργιάδη
Σε εντατικούς ρυθμούς προπόνησης ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης
Ποιος θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;
Το σήκωσε ο «Καλκαντέρας»… Με την κούπα του πρωταθλητή ο Γιώργος Πέτρου της «Αλάμπρα»
Το μπράβο του Ομονοιάτη Τζον Χριστοδούλου στο ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα