Powered by

Υποχώρησαν τα κέρδη της Puma

Η Puma SΕ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου υποχώρησαν καθώς η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αθλητικών ειδών, συνέχισε να επενδύσει στο marketing νέων προϊόντων.

Παρόλα αυτά, η Puma αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης και διατήρησε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη. Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου υποχώρησαν 45% στα 29 εκατ. ευρώ από τα 53 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και τα έσοδα αυξήθηκαν 3,7% στα 843 εκατ. ευρώ. 

Εάν αφαιρεθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από τις κινήσεις των νομισμάτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,4%. Όλες οι περιοχές συνέβαλαν στην ανάπτυξη, με την Ασία συγκεκριμένα να εμφανίζει ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 43% σε ετήσια βάση στα 46 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω του υψηλότερου κόστους marketing που σχετίζεται με την εκστρατεία του brand Forever Faster και μιας συνεργασίας με τον βρετανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Arsenal.

«Σε ένα καλό γ΄ τρίμηνο, η Puma πέτυχε εμφάνισε πωλήσεις που ήταν ελαφρώς καλύτερες από ό,τι αναμενόταν. Οι πωλήσεις αθλητικών ειδών ενισχύθηκαν για πρώτη φορά σε επτά μήνες, και τα λειτουργικά κέρδη ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bjoern Gulden σε ανακοίνωση.

Η εταιρεία, η οποία συνεργάζεται επίσης με τον αθλητή Usain Bolt, περιμένει τώρα διψήφια (χαμηλή) αύξηση στις προσαρμοσμένες πωλήσεις για το σύνολο της χρήσης, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για αμετάβλητες πωλήσεις. Οι εκτιμήσεις για τα λειτουργικά και τα καθαρά κέρδη παρέμειναν αμετάβλητες.

Εξαιτίας της μεταβλητότητας των νομισμάτων, η εταιρεία επαναδιατύπωσε ότι περιμένει μια αρνητική επίδραση της τάξης του 0,5% για το περιθώριο κερδοφορίας στο σύνολο της χρήσης.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί