Ο ρόλος των Ιδιωτικών Κεφαλαίων στην Κύπρο

H KPMG μαζί με το Institute of Chartered Accountants in England and Wales διοργάνωσε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα «Ιδιωτικά Κεφάλαια» και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην Κύπρο, στη Λευκωσία στις 3 Νοεμβρίου και στη Λεμεσό στις 4 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις από εμπειρογνώμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό σε θέματα ιδιωτικών επενδύσεων ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης εταιρειών, αλλά και γενικότερα ιδιωτικών κεφαλαίων σε αποκρατικοποιήσεις και άλλα έργα υποδομής του δημοσίου.

Της συζήτησης προήδρευσε ο επικεφαλής των Συμβουλευτικών υπηρεσιών  της KPMG Κύπρου, Χρίστος Βασιλείου ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη της κυπριακής οικονομίας σε ιδιωτικά κεφάλαια. Τις απόψεις τους για το θέμα εξέφρασαν οι πιο κάτω διακεκριμένοι ομιλητές: 

-    Μάριος Δημητριάδης, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων

-    Κωνσταντίνος Ηροδότου, Έφορος Αποκρατικοποιήσεων

-    Κατερίνα Ιωάννου, Manager Capital Markets Policy, Corporate Finance Faculty,  Institute of Chartered Accountants in  England and Wales, και

-    James White Director of Global Private Equity and Sovereign Wealth in KPMG UK

H κα Ιωάννου παρουσίασε πρώτα το ρόλο που διαδραματίζει το Ινστιτούτο στην ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων και στη συνέχεια τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας του Ινστιτούτου που δημοσιεύεται στην επικαιροποιημένη έκδοση του “Private Equity Demystified”.

Ο κος White αναφέρθηκε στις τάσεις που επικρατούν σήμερα και τη στρατηγική που ακολουθούν τα ιδιωτικά ταμεία επενδύσεων σε αναδυόμενες αγορές και γενικότερα πως οι επενδύσεις αυτές  επηρεάζουν τη αξία  μιας επιχείρησης.

Ο κος Δημητριάδης με τη σειρά του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των ιδιωτικών επενδύσεων ως μορφή χρηματοδότησης έργων ανάπτυξης,  και στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη έργων υποδομής.

Ο κος Ηροδότου αναφέρθηκε στους φορείς υποκείμενους σε αποκρατικοποιήσεις και πως στο άμεσο μέλλον οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες  που έχουν ήδη αρχίσει.

Επίσης στη εκδήλωση προβλήθηκαν οι απαντήσεις του κου Wilbur Ross σε ερωτήματα που απασχολούν τα ιδιωτικά κεφάλαια καθώς και ειδικά για τους λόγους που τον ώθησαν να επενδύσει στην Κύπρο. 

Η εκδήλωση τελείωσε με συζήτηση καθώς και ερωτήματα από τους συμμετέχοντες η προσέλευση των οποίων υπερέβηκε  τις προσδοκίες των διοργανωτών.

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)