Οι Βραβευθέντες στα Τέταρτα Περιβαλλοντικά Βραβεία

Τα Τέταρτα Περιβαλλοντικά Βραβεία που συνδιοργάνωσαν οι Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση και στήριξε η Deloitte πραγματοποιήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου στο Ηilton Park. Ο θεσμός ανέδειξε τους ακόλουθους βραβευθέντες ανά κατηγορία:

•    Δράσεις Μείωσης Αποβλήτων
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

To βραβείο στην κατηγορία Δράσεις Μείωσης Αποβλήτων παρέλαβε εκ μέρους της Χαραλαμπίδης Κρίστης η Σωτηρούλα Σωτηρίου, διευθύντρια μάρκετινγκ, εταιρικής εικόνας και κοινωνικής ευθύνης από τους Μιχάλη Σπανό, Πρόεδρο της Green Dot Kύπρου και την ηθοποιό Χριστίνα Παυλίδου.
•    Επαναχρησιμοποίηση Προϊόντων
ΑLIATHON HOLIDAY VILLAGE

To βραβείο στην κατηγορία Επαναχρησιμοποίηση Προϊόντων παρέλαβε εκ μέρους της Αliathon Holiday Village o Θέμης Φιλιππίδης, διευθύνων σύμβουλος, από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη.

•    Πράσινο Προϊόν/Υπηρεσία
INNOVATING ENVIRONMENTAL SOLUTIONS

To βραβείο στην κατηγορία Πράσινο Προϊόν/Υπηρεσία παρέλαβε εκ μέρους της Ιnnovating Environmental Solutions o Γιώργος Καζαμίας, διευθυντής του τμήματος δημοσίων σχέσεων και έρευνας, από τις δημοσιογράφους του ΙΝ Βusiness το οποίο ήταν χορηγός Επικοινωνίας, Μαρία Πηλείδου και Δήμητρα Λάντου.

•    Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε Θέματα Περιβάλλοντος
TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΥΠΡΟΥ

To βραβείο στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε Θέματα Περιβάλλοντος παρέλαβε εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου ο Γιώργος Άππιος, γενικός διευθυντής, από τους Μαρία Πασχάλη, συνέταιρο στην Deloitte Κύπρου και την εκπρόσωπο τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

•    Οργανωμένο Σύνολο με Σημαντική Περιβαλλοντική Δράση
ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

To βραβείο στην κατηγορία Οργανωμένο Σύνολο με Σημαντική Περιβαλλοντική Δράση παρέλαβε εκ μέρους της Ανάκυκλος Περιβαλλοντικής ο Δώρος Μιχαήλ, γενικός διευθυντής, από το βουλευτή και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αδάμο Αδάμου και τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Ολυμπία Στυλιανού.

•    Aρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΔΗΜΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ

To βραβείο στην κατηγορία Αρχή Τοπικής Διοίκησης παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Αγλαντζιάς ο Ιορδάνης Ιορδάνου, πρόεδρος της επιτροπής πρασίνου, από την εκπρόσωπο τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Ελένη Χρυσοστόμου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου, Αντώνη Ζορπά

•    Πράσινο Κτίριο
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΜΕDOCHEMIE

To βραβείο στην κατηγορία Πράσινο Κτίριο παρέλαβε εκ μέρους της Μedochemie o Κωνσταντίνος Χριστοδούλου  από τους δημοσιογράφους Τάσο Τρύφωνος και Γωγώ Αλεξανδρινού. 

 

•    Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
H’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Β.)

To βραβείο στην κατηγορία Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα παρέλαβε εκ μέρους του Η’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Κ.Β.’) η διευθύντρια του σχολείου, Δέσπω Παπαγιάννη, από τον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΑΦΗΣ, Κρις Χριστοδούλου και το δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρόπουλο.  

•    Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
CYPRA LTD

Το βράβειο στην κατηγορία Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παρέλαβε εκ μέρους της Cypra Ltd ο Γιώργος Γεωργίου, διευθύνων σύμβουλος, από τον Αντιδήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και τον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ηλεκτροκύκλωσης, Στέλιο Αθανασίου.

•    ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Green Leader Award
ΔΡ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΣΑΣ

To Τιμητικό Βραβείο Green Leader Award παρέλαβε ο χημικός μηχανικός και ερευνητής Δρ. Γιάννης Φεσάς από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και τον γενικό διευθυντή της Green Dot Κύπρου, Κυριάκο Παρπούνα.   

Οι πρώτοι 9 βραβευθέντες αναδείχθηκαν μετά από συμψηφισμό των ψήφων του κοινού και της Επιτροπής Αξιολόγησης με ποσοστό βαρύτητας 50%-50%.

Η δέκατη κατηγορία, αυτή του Green Leader Award, είναι τιμητική και τον βραβευθέντα ανακήρυξε η Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από εκπροσώπους οργανισμών με ευαισθησία και πολυσχιδή δράση σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.

Στα πλαίσια του φετινού θεσμού απονεμήθηκαν από την Green Dot Kύπρου και δύο τιμητικές διακρίσεις στους Κρις Χριστοδούλου, Πρόεδρο Δ.Σ. ΑΦΗΣ και Στέλιο Αθανασίου, Πρόεδρο Δ.Σ. Ηλεκτροκύκλωσης.

Χορηγός Επικοινωνίας του θεσμού ήταν το ΙΝ Βusiness.

 

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)