MAP S.Platis: Δημιουργία Μονάδας Δικανικής

Η MAP S.Platis ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής Ερευνητικής Μονάδας Δικανικής των Χρηματοοικονομικών, την MAP Financial Forensics Unit.

Η πολυπλοκότητα των εργαλείων στο χρηματοοικονομικό κλάδο σε συνδυασμό με την ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία στον τομέα των χρηματοοικονομικών καθιστούν τα σχετικά θέματα έρευνας και δικανικής υποστήριξης αρκούντως περίπλοκα, ακόμη και για ειδικούς, αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Αναντίλεκτα η ανάγκη πολυεπίπεδης ανάλυσης και εξειδικευμένης γνώσης δυσχεραίνουν τόσο τη δυνατότητα εσωτερικών όσο και εξωτερικών ελεγκτών να αναγνωρίζουν προειδοποιητικά σημάδια στη λειτουργία χρηματοπιστωτικών οργανισμών»

Επικεφαλής της MAP Financial Forensics Unit είναι ο κ. Ράκης Χριστοφόρου, κάτοχος του Certified in Financial Forensics (CFF) Credential των ΗΠΑ (πρώτος σε Κύπρο και Ελλάδα). Παράλληλα ο κ Χριστοφόρου είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αμερικής (AICPA), του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), του Διεθνής Συνδέσμου Chartered Global Management Accountants (CGMA),   του Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) και του Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κος Χριστοφόρου είναι επίσης Εγκεκριμένος Λογιστής (CPA) και  Εγκεκριμένος Εκτιμητής  Επιχειρήσεων, Accredited in Business Valuations (ABV).

Ο κ Χριστοφόρου, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην ΣΕΛΚ ως Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής Επιτροπής για την περίοδο 2012-2014, έχει λάβει μέρος σε σειρά ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών όπου οι γνώσεις του και η μοναδική τεχνογνωσία του τον έχουν αναδείξει ως αναγκαίο κομμάτι για εσωτερικούς ελέγχους τόσο από εταιρίες όσο και από τις τοπικές εποπτικές αρχές.

Σύμφωνα με τον κ Χριστοφόρου, «στόχος της MAP Financial Forensic Unit είναι η παροχή στήριξης στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, των Εποπτικών Αρχών της ΕΕ και κυβερνητικών οργάνων, καθώς και για δικηγορικά γραφεία και άλλα ενδιαφερόμενα τρίτα μέλη που εμπλέκονται σε πολύπλοκες οικονομικές συναλλαγές. Η διεπιστημονική ομάδα των εξειδικευμένων συμβούλων μας αξιοποιεί τους πόρους, τη γνώση και την υποστήριξη των υπολοίπων τμημάτων της MAP S.Platis όπως της Μονάδας Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Αντιμετώπισης Ξεπλύματος Χρήματος και Στήριξης στη Διαχείρισης Κινδύνων, Ελέγχου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Εσωτερικού Ελέγχου, για να αντιμετωπίσει μια ποικιλία πολύπλοκων οικονομικών και εμπορικών ζητημάτων, καθώς και ζητήματα λογιστικής και πληροφορικής.»

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)