Rolls-Royce: Δύσκολες οικονομικές εποχές

Η εμβληματική βρετανική κατασκευάστρια μηχανών και άλλων ειδών Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 2.600 θέσεις εργασίας μέσα στους προσεχείς 18 μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση μιας μείζονος προειδοποίησης περί μείωσης των κερδών της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μηχανών αεροσκαφών στον κόσμο προήγαγε επίσης τον Ντέιβιντ Σμιθ, ως σήμερα χρηματοοικονομικό διευθυντή του τμήματος κατασκευής αεροδιαστημικού υλικού, σε ννέο οικονομικό διευθυντή του ομίλου στη θέση του Μαρκ Μόρις, ο οποίος αποχωρεί έπειτα από 27 χρόνια.

Η μετοχή του ομίλου κατέγραφε άνοδο κατά 2% λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις της Ρολς-Ρόις.

Οι θέσεις οι οποίες θα καταργηθούν κυρίως ανήκουν στο τμήμα αεροδιαστημικού υλικού, και θα έχουν κόστος 120 εκατ. λιρών (περίπου €153,5 εκατ.) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Κατόπιν θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. λιρών κατ΄ έτος.

«Προβαίνουμε σε αποφασιστικές διοικητικές ενέργειες και επιταχύνουμε την πρόοδό μας σε ότι αφορά [τις προσπάθειες να μειωθεί] το κόστος», ανέφερε ο Τζον Ρίστον, ο διευθύνων σύμβουλος της Ρολς-Ρόις. «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν θα είναι τα τελευταία, όμως θα συμβάλλουν ώστε η Ρολς-Ρόις να γίνει μια ισχυρότερη και πιο κερδοφόρος εταιρεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρολς-Ρόις, η οποία έχει ιδρυθεί το 1884, προειδοποίησε την 17η Οκτωβρίου πως η επιδείνωση της συγκυρίας σημαίνει πως η κερδοφορία της δεν θα αυξηθεί το 2015, όπως προέβλεπε μέχρι τώρα, κάτι που οδήγησε να πέσει η αξία της μετοχής της κατά 16% μέσα σε μερικές ημέρες.

 

Δειτε Επισης

Lidl Κύπρου: Η επετειακή καμπάνια για τα 15 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Κύπρο (video)
Το καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής Coligas Fast από την Aboca-Διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία παγκύπρια
VitaPets Ltd: Γιορτάζει πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Νέα επένδυση από Frou Frou-Εκπόνησε και υλοποίησε ένα από τα σημαντικότερα project του ομίλου(pics)
Στα σκαριά η εξαγορά της Just Eat από την ολλανδική Prosus-Μεγάλο deal 4,1 δισ. ευρώ
Χρυσταλλένα Πουλλή: To brand CP Herbalist και η δύναμη της φύσης στην περιποίηση(video)
Fever-Tree: Νο1 Best Selling & No1 Top Trending mixer brand για 11η συνεχόμενη χρονιά
Tanqueray No. TEN: #1 Best Selling Gin Brand & #1 Bartenders’ Choice από το Drinks International Report 2025
Toyota Κύπρου: Ενισχύει τον στόλο της Αστυνομίας με νέα Toyota Land Cruiser-Συνέχεια της σταθερής συνεργασίας
Honda: Το νέο υβριδικό Prelude έρχεται στην Ευρώπη το 2026