Powered by

Εκτόξευση εσόδων για τον κολοσσό του Alibaba

Στα πρώτα της αποτελέσματα ως εισηγμένη εταιρεία, η Alibaba Group Holding ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της τους τρεις μήνες έως το Σεπτέμβριο σημείωσαν άνοδο 54% καθώς οι συναλλαγές για αγορές μέσω διαδικτύου συνέχισαν να αυξάνονται ενώ οι υπηρεσίες της στον τομέα κινητής τηλεφωνίας παρήγαγαν περισσότερα έσοδα.

Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου που εισήλθε στο χρηματιστήριο με μία δημόσια προσφορά-ρεκόρ ύψους 25 δισ. δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την Τρίτη πως τα καθαρά του κέρδη υποχώρησαν κατά 39% στα 485 εκατ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα ή στα 20 σεντς ανά μετοχή. Εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη ύψους 45 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,74 δισ. δολάρια.

Οι επενδυτές ποντάρουν στην ισχυρή ανάπτυξη της Alibaba τα προσεχή έτη καθώς η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας επεκτείνεται στις μικρότερες πόλεις και τις αγροτικές περιοχές. Η Alibaba, που διαχειρίζεται τις ιστοσελίδες online αγορών Taobao και Tmall, αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των διαδικτυακών συναλλαγών που γίνονται στην Κίνα, σύμφωνα με αναλυτές.

Το Taobao, που φιλοξενεί εκατομμύρια μικρών εμπόρων, χρεώνει τους πωλητές για υπηρεσίες όπως διαφήμιση. Το Tmall, ένα διαδικτυακό εμπορικό κέντρο που φιλοξενεί τεράστια, παγκόσμια brands όπως η Apple, η Nike και η Burberry Group κρατά μια προμήθεια από κάθε συναλλαγή.

Το περιθώριο κέρδους της Alibaba που είναι υψηλότερο από αυτό των περισσότερων ανταγωνιστριών της, έχει συρρικνωθεί από πέρυσι καθώς η εταιρεία ξοδεύει για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε smartphones και ταμπλέτες. Επιβαρυντικά για τα κέρδη λειτουργεί επίσης μια στροφή της δραστηριότητας στο ηλεκτρονικό εμπόριο προς τις συσκευές κινητών, καθώς οι έμποροι πληρώνουν λιγότερα στην Alibaba για διαφήμιση μέσω κινητών από ό,τι μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τη Δευτέρα η μετοχή της Alibaba έκλεισε στα 101,80 δολάρια, ή περίπου 50% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή της IPO στα 68 δολάρια. Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας διαμορφώνεται στα περίπου 254 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την FacSet –υψηλότερα από αυτή των διαδικτυακών κολοσσών Facebook και Amazon.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί