Powered by

Οριακή πτώση κερδών για την BMW

Η BMW AG ανακοίνωσε ελαφρώς χαμηλότερα κέρδη λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, εν τω μέσω επενδυτικών ανησυχιών για την επιβράδυνση στα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 1,31 δισ. ευρώ από τα 1,32 δισ. ευρώ και τα έσοδα αυξήθηκαν 4,5%. Η BMW ανακοίνωσε ότι οι υψηλότεροι φόροι ευθύνονται για την μείωση των κερδών.

«Συνεχίζουμε να έχουμε καλές επιδόσεις τόσο στο γ΄ τρίμηνο όσο και συνολικά στο εννεάμηνο, μέσα σε ένα αυξανόμενα προκλητικό περιβάλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Norbert Reithofer.

Η BMW ανακοίνωσε αύξηση 5,8% στις πωλήσεις οχημάτων BMW, Mini και Rolls Royce, στα 509.669 οχήματα. Μόνο οι πωλήσεις της BMW, αυξήθηκαν 6,9% στα 433.145 οχήματα.

Η BMW χάνει έδαφος σε σχέση με τις ανταγωνιστικές Audi AG και Mercedes-Benz, την εταιρεία που ανήκει στην Daimler AG. Η Mercedes, η οποία ενισχύθηκε από μια νέα σειρά προϊόντων και από τις καλές πωλήσεις του νέου S-class sedan, αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι οι άλλες δύο, ωστόσο όταν πρόκειται για τις συνολικές πωλήσεις, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τις BMW και Audi.

Ο Reithofer επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της BMW για το σύνολο της χρήσης, δηλώνοντας πως η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις και τα προ φόρων κέρδη.

«Παραμένουμε σε τροχιά ώστε να πετύχουμε μια σημαντική αύξηση στα προ φόρων κέρδη του ομίλου για το σύνολο της χρήσης και να παραδώσουμε περισσότερα από 2 εκατ. οχήματα στη διάρκεια της 12μηνης περιόδου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί