Ευγένιος Χαμπουλλάς: Νέος βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου

Η Βουλή θα πρέπει να αποτελεί χώρο συναίνεσης, διαβούλευσης και συνεννόησης και δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ της Βουλής και της Κυβέρνησης, δήλωσε ο νέος βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Η ανακήρυξη του νέου βουλευτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, από τον Αναπληρωτή Επαρχο Αμμοχώστου Ανδρέα Κτωρίδη.

Ο κ. Χαμπουλλάς καταλαμβάνει την έδρα του Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος ανακηρύχθηκε σήμερα ευρωβουλευτής στη θέση του Χρήστου Στυλιανίδη, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Παρόντες στην ανακήρυξη ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος, οι βουλευτές Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου και Κυριάκος  Χατζηγιάννης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαμπουλλάς, «η Βουλή θα πρέπει να αναβαθμίσει το ρόλο της. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα που εκπέμπει η Βουλή καθώς και κάποιες αποφάσεις της έχουν οδηγήσει στην απαξίωση της πολιτικής. Θα πρέπει η Βουλή να αποτελεί χώρο συναίνεσης, διαβούλευσης και συνεννόησης και δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Βουλής και κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση πρέπει να τυγχάνει στήριξης από τη Βουλή γιατί είναι προσπάθεια που αφορά  ολόκληρη τη Κύπρο και δεν θα πρέπει οι όποιες πολιτικές διαφορές να επηρεάζονται από σκοπιμότητες. Η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει με τους χειρισμούς, τις πράξεις και τις πολιτικές της να φέρει πίσω τη σταθερότητα και ακριβώς ο ρόλος της Βουλής θα πρέπει να είναι υποβοηθητικός», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαμπουλλάς είπε πως είναι ενήμερος για τα θέματα που απασχολούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και θα αφιερώσει όσο χρόνο χρειάζεται για να βοηθήσει την περιοχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της που έχουν σχέση με την ανεργία στους νέους, με την εποχικότητα στις επιχειρήσεις, με την γεωργία που είναι ένας από τους κύριους τομείς απασχόλησης των κατοίκων.

Ταυτόχρονα ευχήθηκε να είναι «ουσιαστικός και χρήσιμος διότι σήμερα ο κόσμος αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και αναμένει λύσεις».

Δειτε Επισης

Ο Δρ. Simone Bacchio βραβεύεται ως Νέος Ερευνητής στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας (video)
Ο καθηγητής Jean Skiare τιμάται ως διακεκριμένος ερευνητής στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2025
Ο καθηγητής Γεώργιος Η. Γεωργίου βραβεύεται ως διακεκριμένος ερευνητής στην κατηγορία Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική (video)
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
Στο Δ.Σ. της Lordos United Public ο Νίκος Α. Θεοδούλου μετά την αφυπηρέτηση από την PwC
Νέος συνέταιρος στην PwC Κύπρου ο Γιώργος Κωνσταντινίδης-Το who is who και πότε εντάσσεται στον Συνεταιρισμό
Το ανεξίτηλο στίγμα της προσφοράς του γιατρού και ανθρώπου Νίκου Ιωάννου-«Χειρουργούσα συνεχώς, χωρίς τελειωμό...»
Φτωχότερη η ιατρική κοινότητα της Κύπρου…Έφυγε από την ζωή ο γνωστός ορθοπεδικός Νίκος Γ. Ιωάννου(video)
Ο Μάριος Λουκαΐδης νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mιτσίδης
Ανδρέας Πουλλικκάς: Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederick