Powered by

Πέραν κάθε προσδοκίας οι πωλήσεις του iPhone 6

Υπεράνω των προσδοκιών της τηλεπικοινωνιακής αγοράς αποδείχθηκε η ζήτηση για τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, τα δύο νέα smartphones της Apple, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη παρτίδα των 10 χιλιάδων τεμαχίων που έφθασε στην ελληνική αγορά δεν ήταν επαρκής ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση, κάτι στο οποίο συνέτεινε και το ότι τα καταστήματα των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των μεγάλων αλυσίδων λειτούργησαν την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου.

Τα στελέχη των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) από τα δίκτυα των οποίων πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο η διάθεση των νέων iPhone, έκαναν λόγο για ζήτηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες, ιδιαίτερα για το iPhone 6 Plus των 5,5 ιντσών, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των αρχικών παραγγελιών αφορούσε τα iPhone 6 με την οθόνη των 4,7 ιντσών.

Συνολικά υπολογίζεται πως ο αριθμός των παραγγελιών από τις αλυσίδες και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας θα αγγίξει τις 50 χιλιάδες για να καλυφθεί η ζήτηση στο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους που παραδοσιακά λόγω εορτών είναι από τις καλύτερες εμπορικά.

Υπενθυμίζεται πως τιμές των συσκευών ξεκινούν από τα 739 ευρώ για το iPhone 6 των 16GΒ και τα 859 ευρώ για το iPhone 6 Plus της ίδια χωρητικότητας, ενώ φθάνουν τα 979 ευρώ για το iPhone 6 των 128GB και τα 1.099 ευρώ για το αντίστοιχο iPhone 6 Plus. Οι τιμές αφορούν την αγορά συσκευών χωρίς επιδότηση συμβολαίου.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις νέες συσκευές της Apple δεν θα πρέπει να ξενίζει καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως η ελληνική αγορά, παρά την εξαετή ύφεση, συνεχίζει να ακολουθεί τη διεθνή τάση συνεχούς ανόδου πωλήσεων smartphones. Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι στη χώρα μας πωλούνται πάνω 3 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων 1,5 εκατομμύριο smartphones, τα οποία διαθέτουν πλέον τη μερίδα του λέοντος στις συνολικές πωλήσεις κινητών συσκευών.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί