Διαγωνισμός Young Lions Competition Cyprus

Ο διαγωνισμός Young Lions Competition Cyprus είναι ένας διεθνής διαγωνισμός νέων ταλέντων για graphic designers, art directors, film producers, developers και copywriters μέχρι 28 ετών.

Κάθε χώρα εκπροσωπείται από δημιουργικά ζευγάρια (art + copy), στις κατηγορίες print, film & cyber τα οποία καλούνται να δημιουργήσουν μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα μια καταχώριση, ένα film, & ένα promo interactive banner σε γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κοινωνικού περιεχομένου. Τα ζευγάρια που εκπροσωπούν τη χώρα τους στις Κάννες, επιλέγονται μόνο μέσα από τον τοπικό διαγωνισμό Young Lions Competition.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια και θα έχουν στη διάθεσή τους 24 ώρες για να δημιουργήσουν μία έντυπη καταχώριση ή/και ένα cyber με κοινωνικό θέμα ή/και 48 ώρες για το γύρισμα και μοντάρισμα ενός διαφημιστικού σποτ 60 δευτερολέπτων.

Το brief θα δοθεί στην τελετή έναρξης του διαγωνισμού στις 5 Μαρτίου 2015 και η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2015.

Σκοπός του Young Lion Competition είναι η ανάδειξη νέων δημιουργικών ταλέντων, η δημιουργία υγιούς ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στα γραφεία που βρίσκονται έμμεσα πίσω από κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα αλλά και η ανάδειξη νεαρών freelancer που ασκούν το επάγγελμα και δεν είχαν την ευκαιρία να δείξουν μέχρι σήμερα τις δυνατότητες τους. «Ένας ακόμη βασικότερος στόχος για την θέσπιση του θεσμού στη χώρα μας είναι η ανάγκη για την ίδια την Κυπριακή διαφημιστική αγορά, να προβληθεί στο εξωτερικό και να υπάρχει ανάμεσα στις μεγαλύτερες διαφημιστικές και interactive «κλίκες» του κόσμου», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Το Young Lions Competition Cyprus θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του διεθνή διαγωνισμού International Festival of Creativity at Cannes 2015. Η Κύπρος είναι η 57η χώρα που συμμετέχει στον διαγωνισμό και οι νικητές του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας για πρώτη φορά στον Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των  Καννών τον Ιούνιο του 2015.
Ο νόμιμος αντιπρόσωπος του διαγωνισμού, το διαφημιστικό στούντιο Holy Cow, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με κύριο οργανωτή των Καννών (Canne Lions) για την διεκπεραίωση αυτού του μεγάλου θεσμού εντός των κατευθυντήριων. Ο διαγωνισμός θα τελεστεί υπό την αιγίδα και την θερμή υποστήριξή του Σύνδεσμος Διαφημιστών και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ) και θα λάβει χώρα στην αμφιθεατρική αίθουσα του European University of Cyprus στην Λευκωσία (όπου είναι και ένας από τους χορηγούς του διαγωνισμού)

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που έχει συσταθεί για την αξιολόγηση των έργων, πλαισιώνεται από καταξιωμένους διαφημιστές, film producers, digital directors,  και Lecturers of Graphic Arts».

 Η ανακοίνωση των κριτών του διαγωνισμού θα γίνει  μέσω της ιστοσελίδας www.younglions.com.cy  που πρόκειται να ανέβει εντός τον ημερών με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις χορηγίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Young Lions Competition Cyprus στο info@younglions.com.cy.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)