Σύσταση Διεθνούς Επιχειρηματικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου

Με σκοπό τη συμβολή στην ανάπτυξη ενός νέου οικονομικού μοντέλου για την Κύπρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα  η πρώτη συνάντηση του Διεθνούς Επιχειρηματικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων κ. Μάριο Δημητριάδη, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Στέλιο Χειμώνα. 

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από ξένους εμπειρογνώμονες σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως στον τομέα της βιομηχανίας, της ενέργειας, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, θα αποτελεί Συμβουλευτικό Σώμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, μέσα από την υποβολή μελετών και εισηγήσεων προς τον Πρόεδρο. 

Πρόκειται για μια εθελοντική προσπάθεια, με στόχο την υποβοήθηση της Κύπρου στο να ανακτήσει τη θέση της σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται για αποκατάσταση της αναπτυξιακής μας προοπτικής.

Μεταξύ άλλων, στόχοι του Συμβουλίου είναι να συμβάλει με συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις στον καταρτισμό  στρατηγικής και εφαρμογής πολιτικών που άπτονται της ανάπτυξης και της οικονομίας γενικότερα, έτσι ώστε η Κύπρος να μπορέσει να ανταποκριθεί σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, να διασυνδεθεί με διεθνείς αγορές και με επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιφερειακή και διεθνή οικονομία, να προσφέρει εισηγήσεις σε ό,τι αφορά τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα σε σχέση με τις προοπτικές της Κύπρου, καθώς και να υποβοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

 Το Συμβούλιο θα συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δύο φορές ετησίως για σκοπούς υποβολής και συζήτησης εισηγήσεων.

Κατά την πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη του Συμβουλίου αντηλλάγησαν απόψεις, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που άπτονται ευρύτερα της κυπριακής οικονομίας.  

Τα μέλη του Συμβουλίου επικρότησαν την προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς Κυβέρνησης για το σχεδιασμό ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της κυπριακής οικονομίας, στο ευρύτερο πλαίσιο μιας συντονισμένης και στοχευμένης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και εξέφρασαν την πρόθεση τους για υποβολή προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)