Γιαπωνέζικο το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο

Χαστούκι φαίνεται πως δίνει η Ιαπωνία στην βιομηχανία του σκοτσέζικου ουίσκι καθώς ένα single malt από την Άπω Ανατολή ανακηρύχθηκε το καλύτερο του κόσμου.
 
Το Yamazaki Single Malt Sherry 2013 πήρε τον τίτλο από τον δημιουργό της Βίβλου των Ουίσκι, Jim Murray, που το περιγράφει ως ένα έργο «απίστευτα κοντά στη μεγαλοφυία».
 
Ορισμένοι ιάπωνες ειδικοί σημειώνουν ότι πλέον το ουίσκι είναι τόσο περιζήτητο ώστε οι αγοραστές έχουν ωθήσει τις τιμές στα ύψη. 

Το Yamazaki single malt ηλικίας 50 ετών κατοχυρώθηκε στα $33.169 νωρίτερα αυτό το χρόνο σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ - μόνο 150 μπουκάλια ήταν η παραγωγή.

Η διεθνής ζήτηση για τα ιαπωνικά ουίσκι αυξάνεται - οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 86% από το 2008. Οι Ταϊβάν, Γαλλία,  Ρωσία και Κίνα εισάγουν  τις πιο πολλές ποσότητες ιαπωνικού ουισκιού, σύμφωνα με το Euromonitor.

Αλλά ακόμη και με την αύξηση του παγκόσμιου ανταγωνισμού, η Σκωτία κρατά ακόμα τα σκήπτρα. Ένα σκωτσέζικο ουίσκι - ένα μόνο μπουκάλι Macallan "Μ" Scotch - κατέχει το ρεκόρ ως το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο, πωλήθηκε για 628.205 δολάρια σε δημοπρασία.

Και το ουίσκι παραμένει η μεγαλύτερη εξαγωγή της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο, με 40 μπουκάλια να πάνε στο εξωτερικό κάθε δευτερόλεπτο, ανεβάζονας τα έσοδα στις  4.3 δις. στερλίνες (6.7 δις δολάρια) το 2013, σύμφωνα με το Scotch Whisky Association. 

ΠΗΓΗ: Guardian

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024