Ε. Διαμαντής: Επενδύστε στο ανθρώπινο δυναμικό

Η Κύπρος θα μπορούσε να καταστεί διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, αφού το ανθρώπινο δυναμικό της, είναι τόσο καλό που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, δήλωσε στην κάμερα του InBusinessNews ο διακεκριμένος Κύπριος ερευνητής Έλευθέριος Διαμαντής.
Ο καθηγητής ήταν ο κύριος ομιλητής στη διάλεξη «Έρευνα στην εποχή της οικονομικής κρίσης: ο ρόλος και οι προοπτικές των νέων ερευνητών που διοργάνωσε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας στο πλαίσιο της εβδομάδας έρευνας και καινοτομίας 2014.
Κατά την διάρκεια της διάλεξης και στην παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από το ερευνητικό και επιχειρηματικό χώρο, ο Ελευθέριος Διαμαντής μιλώντας μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του ως ερευνητής, συμβούλευσε τους νέους, να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και τόνισε ότι, αν και ο δρόμος της έρευνας είναι δύσβατος, μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με την προσωπική ζωή και να προσφέρει τεράστια ικανοποίηση στους ερευνητές. 

Παράλληλα  ο καθηγητής μιλώντας για τα προτερήματα της Κύπρου υπογράμμισε ότι η χώρα μας διαθέτει σπουδαία μυαλά, και ότι ως μικρή χώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί σε εξειδικευμένους τομείς έρευνας για να ξεχωρίσει. 
Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΙΠΕ για δημιουργία κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, για τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας.

Ακολούθησε συζήτηση με νέους ερευνητές για καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, με συμμετοχή του Δρα Κυριάκου Φελέκκη, του Δρα Τριαντάφυλλου Στυλιανόπουλου και της Δρος Ελένης Μούσιη.  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού «ΦΟΙΤΩ 2013-2014» και δεξίωση σε χώρο όπου εκτίθονταν εργασίες νέων ερευνητών που έχουν επιχορηγηθεί από το ΙΠΕ.

Δειτε Επισης

Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)