Γάλα αμυγδάλου: το νέο trend στη Βρετανία

Οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες επιλέγοντας πλέον γάλα αμυγδάλου. Οι πωλήσεις του γάλακτος αμυγδάλου αυξάνονται με ρυθμό 70-80% από έτος σε έτος.
 
Το online κατάστημα Ocado διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις του προϊόντος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα καθώς οι καταναλωτές αντιδρούν στις προειδοποιήσεις για κινδύνους στην υγεία από την κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών προιόντων, ενώ παρατηρείται κι αύξηση του πληθυσμού με δυσανεξία στη λακτόζη.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η αλυσίδα υπεραγορών Sainsbury ανέφερε ότι οι πωλήσεις του γάλακτος αμυγδάλου αυξήθηκαν μέχρι και 181%, ενώ στην Tesco οι πωλήσεις του προϊόντος αυξήθηκαν κατά 45%.

Η τάση για dairy-free προιόντα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά μόνο πρόσφατα φαίνεται να έχει εισέλθει στις mainstream αγοραστικές συνήθειες. Σύμφωνα με την Mintel, ένα στα πέντε νοικοκυριά αγοράζει dairy-free γάλα.

Η αγορά του γάλακτος αμυγδάλου αυξήθηκε από 36 εκ. λίτρα το 2011 σε 92 εκ. λίτρα το 2013, μια αύξηση της τάξης του155%. Οι πωλήσεις του κανονικού γάλακτος αυξήθηκαν μόλις 3% κατά την ίδια περίοδο.

Στις ΗΠΑ, το γάλα αμυγδάλου ξεπέρασε πέρσι το γάλα σόγιας ως το πιο δημοφιλές φυτό που παράγει γάλα. 

ΠΗΓΗ: Τhe Telegraph

Δειτε Επισης