Γάλα αμυγδάλου: το νέο trend στη Βρετανία
08:17 - 25 Νοεμβρίου 2014
Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η αλυσίδα υπεραγορών Sainsbury ανέφερε ότι οι πωλήσεις του γάλακτος αμυγδάλου αυξήθηκαν μέχρι και 181%, ενώ στην Tesco οι πωλήσεις του προϊόντος αυξήθηκαν κατά 45%.
Η τάση για dairy-free προιόντα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά μόνο πρόσφατα φαίνεται να έχει εισέλθει στις mainstream αγοραστικές συνήθειες. Σύμφωνα με την Mintel, ένα στα πέντε νοικοκυριά αγοράζει dairy-free γάλα.
Η αγορά του γάλακτος αμυγδάλου αυξήθηκε από 36 εκ. λίτρα το 2011 σε 92 εκ. λίτρα το 2013, μια αύξηση της τάξης του155%. Οι πωλήσεις του κανονικού γάλακτος αυξήθηκαν μόλις 3% κατά την ίδια περίοδο.
Στις ΗΠΑ, το γάλα αμυγδάλου ξεπέρασε πέρσι το γάλα σόγιας ως το πιο δημοφιλές φυτό που παράγει γάλα.
ΠΗΓΗ: Τhe Telegraph