H Helios ακόμα στοιχειώνει τη Libra

Στην αγωγή της θυγατρικής Α Jet Aviation (πρώην Helios Airways) κατά της Boeing στηρίχθηκε η γραμμή υπεράσπισης της Libra Group έναντι στην αίτηση της Δήμητρα Επενδυτική για εκκαθάριση της εταιρείας η οποία όπως γνωστοποιήθηκε ήταν επιτυχής.

H αίτηση αφορούσε ποσό 8εκ. ευρώ και δεν αμφισβητήθηκε, ωστόσο, η υπεράσπιση της Libra στηρίχθηκε στην αγωγή ύψους 100εκ. ευρώ εναντίον της Boeing σε σχέση με το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του 2005 αφού υποστηρίχθηκε πως η αγωγή είχε καλές προοπτικές επιτυχίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η A Jet οφείλει στη μητρική Libra ποσό 17εκ. ευρώ.

«Ακόμα και στην περίπτωση που οι αξιώσεις της A Jet στην Ελλάδα πετύχουν κατά το ήμισυ, η Libra θα είναι σε θέση να καλύψει όλους τους πιστωτές της.  Αντίθετα, στην περίπτωση που εκδοθεί διάταγμα εκκαθάρισης, οι πιστωτές της δεν θα ικανοποιηθούν.  Είναι, συνεπώς, προς το συμφέρον όλων των πιστωτών της αλλά και της θυγατρικής της A Jet όσο και των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, οι οποίοι έχουν καταχωρίσει αγωγές εναντίον της όπως μη εκδοθεί το διάταγμα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτη ήταν και η ένσταση της Τράπεζας Κύπρου κατά της αγωγής, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας με χρέος 21εκ. ευρώ και η οποία ήδη διόρισε διαχειριστή σε τρεις εταιρείες του Ομίλου, όπως είναι γνωστό. Η Τράπεζα Κύπρου με λίγα λόγια ακολούθησε τη γραμμή της Libra.

Η γραμμή υπεράσπισης κατέγραψε τους κινδύνους από την τυχόν έκδοση διατάγματος εκκαθάρισης, που περικλείονται στις επιπλοκές που δυνατόν να προκύψουν στην προώθηση των αγωγών στην Ελλάδα καθώς και τον κίνδυνο πώλησης των μετοχών που κατέχει στην Α Jet Aviation, προτού αποπερατωθούν οι αγωγές.  Σε τέτοια περίπτωση, υποδείχθηκε, η Libra δεν θα δικαιούται να εισπράξει μερίσματα, εάν οι αγωγές της A Jet στεφθούν με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκτελεστικός πρόεδρος της Libra Ανδρέας Δράκος έχει καταχωρίσει ανταπαίτηση ύψους €36.6 εκ. εναντίον της Δήμητρα στα πλαίσια της αγωγής.

Η Libra ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

 

Δειτε Επισης

Όταν ο ρόλος συναντά την προσωπικότητα
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς