Powered by

Τετ α τετ στο Παρίσι: Ελληνική κυβέρνηση- τρόικα

Στο Παρίσι θα μεταβεί την Τρίτη η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση αποφασίσθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και στόχος της είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.  Τα μέλη της ομάδας θα επιστρέψουν στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης.

Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης (βρίσκεται ήδη στο Παρίσι). Κατά πληροφορίες στο Παρίσι θα μεταβούν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.Δεν αποκλείεται δε η διαπραγματευτική ομάδα να συνοδευθεί και από αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες του in.gr αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ταξιδεύει στο Παρίσι έχοντας στις αποσκευές του πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 1 δισ. ευρώ, οι οποίες εκτιμάται πως θα επιτρέψουν να γεφυρωθεί το χάσμα για το δημοσιονομικό κενό 2015 (το ΔΝΤ το τοποθετεί στα 2,5 δισ. ευρώ). Πρόκειται για εξοικονομήσεις δαπανών από τις επιχορηγήσεις προς ΟΤΑ και ΑΕΙ με τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά πως θα ανασχέσει τις πιέσεις για μειώσεις συντάξεων.

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Τη συνάντηση στο Παρίσι επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Η κ. Αντρέεβα δήλωσε ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη θα συναντηθεί στο Παρίσι στις 25 και 26 Νοεμβρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, στη συνάντηση στο Παρίσι θα συζητηθούν ζητήματα- κλειδιά για να υπάρξει πρόοδος στην αξιολόγηση.
«Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη», τόνισε.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δειτε Επισης

Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 88η ΔΕΘ-Σειρά μέτρων για μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικότητα