Ομπάμα: Θέλει Χίλαρυ για διάδοχο

Οι Δημοκρατικοί περιμένουν να δουν εάν η Χίλαρι Κλίντον θα θελήσει να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις επόμενες εκλογές για τον Λευκό Οίκο, και φαίνεται ότι ο κύβος ρίπτεται με τον Μπαράκ Ομπάμα: Η Κλίντον «θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος» είπε, δίνοντας την υψηλότερη ψήφο από τις τάξεις του κόμματος στην πρώην ΥΠΕΞ.

Αναγνωρίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι η καλύτερη «διαφήμιση» για το κόμμα, εκτίμησε πως δεν θα εμφανιστεί πολύ στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία και... καθησύχασε ότι «η Χίλαρι θα διαφωνήσει μαζί μου σε αρκετά ζητήματα».

Μιλώντας σε εκπομπή του ABC το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ουάσινγκτον), ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετά στελέχη των Δημοκρατικών που θα ήταν κατάλληλοι για την προεδρία, έκανε όμως τον κόπο να αναφέρει ονομαστικά μόνο μία εξ αυτών: Η Χίλαρι Κλίντον, είπε, «θα γινόταν πολύ καλή, εξαιρετική πρόεδρος».

Η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Ομπάμα και ηττημένη από τον νυν πρόεδρο στην εσωκομματική διαδικασία για το χρίσμα του 2008, αναμένεται σύντομα να ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει ξανά την υποψηφιότητα για το 2016.

Μέχρι πρότινος, θεωρείτο ότι θα εκφραστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Μετά τις οδυνηρές για τους Δημοκρατικούς ενδιάμεσες κάλπες, αρκετοί εκτιμούσαν πως ίσως ακόμη και να επισπεύσει την απόφασή της.

Στη συνέντευξη, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι η Κλίντον «δεν πρόκειται να συμφωνήσει μαζί μου στα πάντα».

«Ένα από τα καλά του να βάζεις υποψηφιότητα για πρόεδρος είναι η διαμόρφωση των δικών σου θέσεων, να κάνεις μία καθαρή, νέα αρχή» είπε με νόημα.

Με τη δημοτικότητά του να έχει υποχωρήσει κοντά στο 40%, ο Ομπάμα ήταν στις πρόσφατες εκλογικές μάχες για το Κογκρέσο περίπου persona non grata για τους Δημοκρατικούς υποψηφίους. Στην επόμενη προεκλογική μάχη «ευχαρίστως θα κάνω ορισμένα επιλεκτικά πράγματα, αλλά έχω την υποψία ότι οι υπόλοιποι θα είναι έτοιμοι να με δουν να προχωρώ σε κάτι άλλο».

Ο ίδιος, είπε, έχει «κάποιες μικροζημιές όπως τα πιο παλιά αυτοκίνητα». «Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί θα θελήσουν αυτό το, ας πούμε, το άρωμα του καινούριου αυτοκινήτου, κάτι που δεν έχει τα δικά μου χιλιόμετρα» είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Στην Πέγκυ Τσιλιμίδου το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού μαθητικού δοκιμίου της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο
Ο Δρ. Simone Bacchio βραβεύεται ως Νέος Ερευνητής στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας (video)
Ο καθηγητής Jean Skiare τιμάται ως διακεκριμένος ερευνητής στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2025
Ο καθηγητής Γεώργιος Η. Γεωργίου βραβεύεται ως διακεκριμένος ερευνητής στην κατηγορία Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική (video)
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
Στο Δ.Σ. της Lordos United Public ο Νίκος Α. Θεοδούλου μετά την αφυπηρέτηση από την PwC
Νέος συνέταιρος στην PwC Κύπρου ο Γιώργος Κωνσταντινίδης-Το who is who και πότε εντάσσεται στον Συνεταιρισμό
Το ανεξίτηλο στίγμα της προσφοράς του γιατρού και ανθρώπου Νίκου Ιωάννου-«Χειρουργούσα συνεχώς, χωρίς τελειωμό...»
Φτωχότερη η ιατρική κοινότητα της Κύπρου…Έφυγε από την ζωή ο γνωστός ορθοπεδικός Νίκος Γ. Ιωάννου(video)
Ο Μάριος Λουκαΐδης νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mιτσίδης