Χρηματοδότηση και επενδύσεις στην ΕΕ

Ο ειδικός σύμβουλος του House of Commons Treasury Select Committee, Graham Bishop, θα είναι φέτος ένας από τους προσκεκλημένους και εξέχοντες ομιλητές του 5th Limassol Economic Forum, με «αποστολή» να αναλύσει το κεφάλαιο της χρηματοδότησης των επενδύσεων από την ΕΕ και το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ευρώ ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. 

Ως ειδικός στον χώρο της στρατηγικής και των επενδύσεων, ο Graham Bishop θα αναπτύξει το θέμα «Capital Market Union in the Eurozone», στο φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, με την αθρόα συμμετοχή διακεκριμένων στελεχών και ομιλητών από τον κόσμο της οικονομίας της Κύπρου και της Ευρώπης. Όπως είναι γνωστό, θα είναι παρόντες και θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, μέσω ομιλιών και παρουσιάσεων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ, διεθνούς κύρους οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι. 

Ο Graham Bishop, με πλούσιο βιογραφικό και πολυετή προσφορά στον χώρο των οικονομικών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, έχει τη δυνατότητα να δώσει σαφείς απαντήσεις σε πλείστα ζητήματα του τομέα του. Συγκεκριμένα, εκτελεί καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο House of Commons Treasury Select Committee και στο House of Lords European Committee. Θεωρείται ειδικός στις ατομικές δεξαμενές σκέψης, όπου μπορεί με όραμα και θάρρος να προτείνει ριζοσπαστικές ιδέες, τις οποίες στηρίζει με τεχνικές λεπτομέρειες του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τον Ιούλιο του 2013 επελέγη από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ  Μανουέλ Μπαρόζο, για να συμμετέχει ως μέλος στην ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αποστολή να εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους, καθώς και τις νομικές απαιτήσεις και τις οικονομικές συνέπειες των πρωτοβουλιών από την κοινή έκδοση χρέους με τη μορφή ενός ταμείου εξαγοράς.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φόρουμ κάντε κλικ εδώ: www.imhbusiness.com

Οργάνωση: Περιοδικό IN Business και ΙΜΗ. Συνεργασία: London School of Economics and Political Science και LSE Cyprus Alumni Χορηγοί: Andreas Neocleous & CO LLC, Barclays και Deloitte. Στηρίζουν: Κυπριακό Ναυτικό Επιμελητήριο, Δήμος Λεμεσού, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κόστος συμμετοχής αποταθείτε στην ΙΜΗ: Τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imh.com.cy, ιστοσελίδα φόρουμ: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)