Νέα μέλη στο CFA Cyprus

Τους νέους κατόχους του επαγγελματικού τίτλου CFA  του 2014 συγχαίρει το CFA Society Cyprus, καλωσορίζοντας τους παράλληλα στην παγκόσμια οικογένεια των Chartered Financial Analysts®.

To σχετικό πρόγραμμα κατάφεραν να περάσουν οι Ιωσηφίνα Ανανίου, Ελίνα Αριστοκλέους, Αντύπας Ασφούρ, Αλέξης Χριστοφή, Κύπρος Νεοκλέους, Πέτρος Ολύμπιος, Μιχάλης Παρούτης και Λίνος Ζαμπάς.

Στην τελετή που έγινε για να τιμηθούν τα νέα μέλη, παρευρέθηκαν ο έντιμος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων και μέλος του CFA Society Cyprus κ. Μάριος Δημητριάδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CFA Institute κ. Giuseppe Ballochi, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του έργου που έχει να επιτελέσει ο Σύνδεσμος στην Κύπρο ειδικά στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Ο επαγγελματικός τίτλος CFA θεωρείται η σπουδαιότερη διάκριση στον κόσμο στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων αφού συνδυάζει ένα κράμα ακαδημαϊκών, πρακτικών και ηθικών προτύπων παρέχοντας ισχυρές βάσεις για ανωτέρου επιπέδου επενδυτικές αναλύσεις, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του CFA Cyprus.

To CFA Society Cyprus, ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί το τοπικό επαγγελματικό σώμα των εγκεκριμένων Chartered Financial Analyst®.  Σήμερα αριθμεί 102 μέλη που εργοδοτούνται σε τράπεζες, επενδυτικούς οίκους, ασφαλιστικές εταιρείες, λογιστικές και συμβουλευτικές εταιρείες. Είναι μέλος του CFA Institute, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού επαγγελματικού συνδέσμου με 127.000 μέλη σε 150 χώρες, που προωθεί τα υψηλότερα επίπεδα ηθικής και επαγγελματισμού στη διαχείριση επενδύσεων με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επενδυτών και της ευρύτερης κοινωνίας.

Το CFA Society Cyprus πρόσφατα έχει ξεκινήσει μια καινούργια πρωτοβουλία με τίτλο Future of Finance με την υποστήριξη του CFA Institute και στόχο τη δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού τομέα που θα προωθεί την ηθική και τον επαγγελματισμό στη διαχείριση πλούτου ενθαρρύνοντας παράλληλα στέρεο συνταξιοδοτικό σχεδιασμό.  

Το έργο επικεντρώνεται στις εξής ενότητες:
Προτεραιότητα στους επενδυτές
Χρηματοοικονομικές γνώσεις
Ασφαλής συνταξιοδότηση
Διαφάνεια και αμεροληψία

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)