Powered by

Το λουκέτο στη Super League ζημιώνει τη Nova

Ακριβά θα κοστίσει στη Super League μια ακόμη αναβολή, όπως όλα δείχνουν, των αγώνων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Το ενδεχόμενο αναβολής λόγω των τελευταίων κρουσμάτων βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου κινητοποίησε τη Forthnet, η οποία μέσω της Nova διαθέτει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του πρωταθλήματος. Η εταιρεία απέστειλε έγγραφο προς την Super League με το οποίο ενημερώνει πως στην περίπτωση που δεν γίνει η σέντρα της 11ης αγωνιστικής το προσεχές Σαββατοκύριακο θα ενεργοποιήσει την ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έχουν οριστεί στγκεκριμένες ρήτρες σε περίπτωση αναβολής με υπαιτιότητα της διοργανώτριας αρχής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ρήτρα αυτή αντιστοιχεί σε ένα ποσό που πλησιάζει τα 2 εκατ.ευρώ και σύμφωνα με πξηροφορίες το εξετάζεται από το νομικό τμήμα της Super League καθώς υπαίτιος της αναβολής θεωρείται η ΕΠΟ.

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως «μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ΄ Εθνική Κατηγορία).

Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας».

Δειτε Επισης

Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 88η ΔΕΘ-Σειρά μέτρων για μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικότητα