Powered by

ThyssenKrupp: Καθαρά κέρδη για τον γερμανικό κολοσσό

Η γερμανική εταιρεία χάλυβα, ThyssenKrupp, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει εκ νέου τις πληρωμές μερίσματος και ανακοίνωσε τα πρώτα ετήσια καθαρά κέρδη σε τέσσερα χρόνια, κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στις δραστηριότητες κεφαλαιακών αγαθών του ομίλου.

Τα καθαρά κέρδη για τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 210 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 1,44 δισ. ευρώ στο προηγούμενο έτος. Ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους 24 εκατ. ευρώ, μην κατορθώνοντας να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 65 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

Οι πωλήσεις στην τελευταία περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, αυξήθηκαν 4% στα 41,3 δισ. ευρώ από τα 38,78 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, λόγω των ισχυρών πωλήσεων στην τεχνολογία των ανελκυστήρων και στο τμήμα βιομηχανικών λύσεων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 1,33 δισ. ευρώ από τα 517 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, λόγω των αυξημένων κερδών στις δραστηριότητες κεφαλαιακών αγαθών του ομίλου.

Η εταιρεία πρότεινε για πρώτη φορά μέρισμα εδώ και τρία χρόνια, στα 0,11 ευρώ ανά μετοχή. «Γνωρίζουμε ότι αυτή η πρόταση δεν είναι κάτι περισσότερο από μια ένδειξη για τους μετόχους μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ThyssenKrupp, Heinrich Hiesinger.

Ο Hiesinger, ο οποίος ανέλαβε τη θέση το 2011, έχει υλοποιήσει μια περιληπτική αναδιάρθρωση τα τελευταία χρόνια, που περιλαμβάνει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας και μείωση των επενδύσεων για την αύξηση των ταμειακών ροών του ομίλου.

Έχει προσπαθήσει να εστιάσει εκ νέου τις δραστηριότητες της εταιρείας εκτός των παραδοσιακών δραστηριοτήτων χάλυβα και περισσότερο σε κεφαλαιακά αγαθά όπως οι ανελκυστήρες, τα μέρη αυτοκινήτου και βιομηχανικό εξοπλισμό.

Η ThyssenKrupp δήλωσε πως αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων για τη χρήση 2014-2015 να αυξηθούν στα τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί