Απαίτηση για επέκταση του ελεύθερου ωραρίου

Συνέχιση του διευρυμένου ωραρίου στο λιανικό εμπόριο ζητά από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου.

Με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδουμ η Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου εκφράζει την ανησυχία της για ενδεχόμενη μη συνέχιση του μέτρου του διευρυμένου ωραρίου, κάτι που θα αποτελέσει αιτία μαζικών απολύσεων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

«Πριν από 16 μήνες πήρατε μια γενναία και συνάμα τολμηρή απόφαση να ανοίξετε την αγορά της Τετάρτης και της Κυριακής στο λιανεμπόριο και να ωθήσετε έτσι τους εργοδότες να προσλάβουν νέο προσωπικό για να καλύψουν τις νέες ανάγκες», αναφέρει η Κίνηση στην επιστολή της προς την κ. Αιμιλιανίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Δώσατε σε εμάς, περίπου 7.000 οικογένειες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου σας, την μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουμε μία εργασία, ένα εισόδημα. Μπορεί να μην είναι εργασία πλήρους απασχόλησης, μπορεί επίσης να μην έχουμε την σιγουριά της μόνιμης εργασίας, αλλά είναι ένα σεβαστό εισόδημα για εμάς και τις οικογένειες μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε», αναφέρει.

Σημειώνεται τέλος ότι λόγω της επικείμενης λήξης του προσωρινού διατάγματος, τα μέλη της κίνησης βρίσκονται «εκ νέου σε δύσκολη θέση και θα είμαστε μετέωροι για το αν θα κρατήσουμε τη δουλειά μας ή όχι».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Η DreamPlay ανοίγει γραφείο και campus στη Λεμεσό-Ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση η Κύπρος
Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»