Ποιες αλλαγές έρχονται στις τράπεζες

Όλα τα δεδομένα για τις μεταρρυθμίσεις και το μέλλον του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο και την Ευρώπη στο 2ο Cyprus Banking Forum, το οποίο παρουσιάζουν η IMH και το περιοδικό Gold. 

To φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, θα πλαισιώσουν υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ευρώπης, με στόχο να αναλυθούν οι εξελίξεις και τα δεδομένα του τραπεζικού κλάδου τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό. 

Το παρών του στο φόρουμ θα δώσει ο Οικονομολόγος της Moody’s Analytics, Zach Witton, ο οποίος θα παρουσιάσει τις προοπτικές της Ευρωζώνης και την πίεση που δέχεται η ανάκαμψη λόγω του χρέους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Θα σχολιάσει, επίσης, το μέλλον του ευρώ και το ενδεχόμενο χαλάρωσης της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Στη συνέχεια, ο Robert Priester, Deputy Chief Executive and Executive Director της European Banking Federation, θα αναλύσει τις προκλήσεις και το μέλλον του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα. Θα παρουσιάσει το ρυθμιστικό περιβάλλον της Ευρώπης και την επίδραση που έχει αυτό στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Ακόμα, ο Colin Brereton, Economic Crisis Response Leader από την PwC, θα παρουσιάσει τη σημασία ενός ισχυρού ρυθμιστικού πλαισίου και της σωστής εταιρικής διακυβέρνησης σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν από τις τράπεζες. 

Ακολούθως, ο Juan Manuel Viver, Policy Officer της Better Finance for All, θα εγκύψει στη μέλλουσα κατάσταση των λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα των χαμηλών αποδόσεων από τις αποταμιεύσεις. 

Την ενότητα που αφορά στον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης θα κλείσει ο πρώην Chief Economist της Bank of Ireland, Dan McLaughlin, ο οποίος θα αναλύσει το πώς η Ιρλανδία έχει καταφέρει να ανακάμψει.

Βαρύνουσας σημασίας ενότητα θα είναι κι αυτή που αφορά στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, καθώς για πρώτη φορά οι CEOs και διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών της Κύπρου ανοίγουν τα χαρτιά τους και μιλούν σε «κοινή τράπεζα» για το παρόν και το μέλλον του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ: www.imhbusiness.com

Οργάνωση: ΙΜΗ και περιοδικό Gold. Κύριος Χορηγός: Logicom Solutions. Χορηγοί: Cablenet και PwC Κύπρου. Χορηγοί Επικοινωνίας: InBusiness News, Gold News, εφημερίδα Η Σημερινή και Sigmalive. Υπό την αιγίδα του: Citea. Σε συνεργασία: Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου. Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, Eurobank Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου), RCB Bank Ltd, USB Bank Plc.

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)