powered by

Ξανά στη Βουλή οι εκποιήσεις

Δύο προτάσεις νόμου σε σχέση με την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις θα συζητήσουν σε κοινή συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Η μία πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις ο βουλευτής Γιάννος Λαμάρης, αφορά την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2015.

Η άλλη πρόταση νόμου την οποία κατέθεσαν εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ο βουλευτής Νίκος Νικολαϊδης, εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης και εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος ο βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος, αφορά την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2015, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην εκτελεστική εξουσία να ετοιμάσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Σύμφωνα με το μνημόνιο το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα πρέπει να έχει εγκριθεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος του 2014.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε χθες ότι το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ έχει αποφασίσει να συνυπογράψει την πρόταση νόμου που ετοίμασε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ για αναστολή του νόμου των εκποιήσεων και πρόσθεσε ότι από την αρχή το ΔΗΚΟ είχε πει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να εφαρμοστεί μονομερώς ο νόμος των εκποιήσεων χωρίς να εφαρμοστεί παράλληλα το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν, εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών, ο  Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος και ο Αναπλ. Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εξάλλου, στις 11.30, το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (European Court of Auditors) Λάζαρος Λαζάρου θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεση του Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2013 σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών, Ελέγχου και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Για το θέμα κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ο Επίτροπος Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, ο Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου, η Αναπλ. Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ
Πάει Ολομέλεια η πρόταση για εγκλωβισμένους αγοραστές... Αναμένεται να λύσει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα