Εκπαιδευτικά Σεμινάρια CIArb Cyprus Branch

Συνεχίζεται η διοργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το CIArb Cyprus Branch σε συνεργασία με το SICA-FICA Foundation. Τα  σεμινάρια καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης στη διαιτησία (arbitration) και έτσι δίνεται η ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια στην Κύπρο.
Διοργανώνονται πέντε εκπαιδευτικά σεμινάρια που τα τέσσερα θα έχουν χρονική περίοδο έξι μηνών και το ένα θα είναι μονοήμερο.

Υπάρχουν διάφορες βαθμίδες μελών για το Chartered Institute of Arbitrators, ανάλογα με τις γνώσεις και την πείρα του κάθε Διαιτητή.  Υπάρχουν τα Associates, τα Members, τα Fellows και τα Chartered Members.  

Για να αποκτήσει κάποιος την πρώτη βαθμίδα που είναι το Associate Member, πρέπει να παρακολουθήσει το Introductory Course on International Commercial Arbitration και επιτυχώς να περάσει τις εξετάσεις.
Ακολουθούν τα σεμινάρια Module 1 και Module 2 για απόκτηση της δεύτερης βαθμίδας που είναι το Member,  και για απόκτηση της τρίτης  βαθμίδας που είναι το Fellow, ακολουθούν τα σεμινάρια  Module 3 και Module 4 με γραπτές και προφορικές εξετάσεις, καθώς και προσωπικό interview.

Για να θεωρείται κάποιος Chartered Arbitrator πρέπει να έχει πείρα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια σώματα και θα πρέπει να περάσει το interview.

Τα σεμινάρια – Ημερομηνίες έναρξης
Είναι τώρα σε εξέλιξη τα σεμινάρια:
«Module 2 – The Laws of Arbitration» και το
«Module 4 – (International Arbitration) Award Writing»
Τα επόμενα τρία σεμινάρια θα είναι:
Το πρώτο σεμινάριο θα είναι «One day Introductory Course in International Commercial Arbitration», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 03 Δεκεμβρίου 2014. Βασικός σκοπός του είναι να δώσει στους επαγγελματίες με λίγη ή καθόλου εμπειρία στη διεθνή Διαιτησία το πρώτο βήμα του ινστιτούτου για το pathway to fellowship programme. Οι συμμετέχοντες, αφού συμπληρώσουν επιτυχώς την εξέταση που αποτελείται από μία έκθεση, την οποία θα πρέπει να ετοιμάσουν σε διάστημα 28 μερών από την έναρξη του σεμιναρίου, θα μπορούν να αποταθούν στο CIArb για εγγραφή ως associate members.

Το δεύτερο σεμινάριο θα είναι το «Module 1 – Laws of Obligations and Civil & Commercial Evidence». Το σεμινάριο αυτό διαρκεί έξι μήνες, δηλαδή από τις 16 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι την 01 Ιουνίου 2015 και θα δώσει την ευκαιρία στους ήδη associate members να ξεκινήσουν την πρώτη βαθμίδα για τα members του ινστιτούτου. Το σεμινάριο θα αποτελείται από προσωπική μελέτη και παράδοση ερωτήσεων και εργασιών σε συνδυασμό με τρεις ολοήμερες συναντήσεις με τους εισηγητές. Με την λήξη του σεμιναρίου θα υπάρχουν γραπτές εξετάσεις που με την επιτυχία αυτών θα μπορούν να εγγραφούν στο  Module 2.

Το τρίτο σεμινάριο θα είναι το «Module 3 – Arbitration Practice, Procedure & Drafting Commercial Evidence». Θα διαρκέσει έξι μήνες, δηλαδή από τις 16 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι την 02 Ιουνίου 2015 και θα δώσει την ευκαιρία στα members του ινστιτούτου να προχωρήσουν στην επόμενη βαθμίδα του fellow. Το σεμινάριο θα αποτελείται από προσωπική μελέτη και παράδοση ερωτήσεων και εργασιών σε συνδυασμό με δύο ολοήμερες συναντήσεις με τους εισηγητές. Με την λήξη του σεμιναρίου θα υπάρχουν προφορικές και γραπτές εξετάσεις που με την επιτυχία αυτών θα μπορούν να εγγραφούν στο Module 4.  

Οι εκπαιδευτές
Κύριος Εκπαιδευτής των σεμιναρίων θα είναι ο κ. William McLaughlin FCIArb, C.Arb.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Σύνδεσμο :

Τηλ.: 22 779840, e-mail: training.ciarbcybranch@gmail.com

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)