Λοΐζου: Να γνωρίζεις πάντα που είναι οι πληροφορίες

«Τα μεγάλα ρίσκα απαιτούν μεγάλες πληροφορίες (data)» με αυτόν τον τίτλο συνόδευσε την παρουσίασή του στο 10ο CFO Managements Forum ο εκ των manager της EY Κύπρου, Σπύρος Λοΐζου. Το συνέδριο χορηγεί ο οίκος παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών ΕΥ, ενώ προεδρεύων είναι ο επικεφαλής του οίκου στην Κύπρο, Ανδρέας Δημητρίου. 

«Τι είναι τα μεγάλα δεδομένα; Αυτό θα συζητήσουμε για να δείτε πως ο καθένας έχει διαφορετική προσέγγιση επί του συγκεκριμένου θέματος. Σίγουρα η μεγάλη πληροφορία αφορά μεγάλα δεδομένα. Το data των επιχειρήσεων αυξάνεται όλο και περισσότερο και πλέον μιλάμε για τεράστια νούμερα παγκοσμίως. Προφανώς τα real time data είναι και δύσκολο να ρυθμιστούν. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά άλλα δεδομένα σε μια επιχείρηση, ακόμη και στοιχεία που πολλές φορές αγνοούμε στις επιχειρήσεις μας» τόνισε ο κ. Λοΐζου. 

«Πρέπει πάντα να γνωρίζεις που είναι κάθε δεδομένο που χρειάζεσαι. Τα emails ή τα χαρτιά για κάποια δουλειά ίσως να είναι χρήσιμα πρέπει να ξέρουμε που είναι. Έπειτα έχουμε το ζήτημα της σκέψης, δηλαδή πως διαχειριζόμαστε όλες αυτές τις πληροφορίες που έχουμε. Παράλληλα, πρέπει να ακολουθούμε την τεχνολογία αλλά και να βλέπουμε τι γίνεται έξω από την εταιρεία μας» σημείωσε ακόμη ο Σπύρος Λοΐζου της ΕΥ. 

Στη συνέχεια τονίστηκε πως οι εταιρείες θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε σχέση με την τεχνολογία που σήμερα χρησιμοποιείται, αν και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για κάθε επιχείρηση να συμπλεύσει με την ουσία και όχι με την απλή προσέγγιση των αριθμών. 

Πάντως, αναφέρθηκε πως η επένδυση στη διασφάλιση των χρήσιμων για μια εταιρεία πληροφοριών είναι ίσως μεγάλη και μακρόπνοη αλλά σίγουρα αναγκαία.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)