ΤΕΠΑΚ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με φορείς του Τροόδους

Τη σύνδεσή του με την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους θεσμοθέτησε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) μέσω της υπογραφής πρωτοκόλλων με οργανώσεις της περιοχής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, υπογράφηκαν πρωτόκολλα συνεργασίας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους (ΑνΕΤ), το Δίκτυο Θεματικών Κέντρων Τροόδους, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους και τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Κάμπου & Τσακίστρας.

 

Οι προοπτικές που πηγάζουν από την υπογραφή των πρωτοκόλλων συνεργασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ιδιαίτερα θετικές και θα ενισχύσουν τον κοινό στόχο των τοπικών οργανώσεων για ανάπτυξη και προβολή της περιοχής Τροόδους, αλλά και του Πανεπιστημίου για δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα προωθούν τη δημιουργία νέων ιδεών για την έρευνα και διασύνδεση του παραγωγικού ιστού της χώρας με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι πιθανές συνεργασίες, προκύπτουν από το περιβαλλοντικό, γεωλογικό και τουριστικό ενδιαφέρον που έχει η περιοχή, όπως βιοποικιλότητα, γαλαρίες χαλκού, παραγωγή τοπικών προϊόντων, εκκλησιαστικά μνημεία Unesco, γεωπάρκο Τροόδους.

Δειτε Επισης

Συμφωνία επιδότησης για υλοποίηση του συστήματος ETIAS έως το 2029
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Στρατηγική συνεργασία PERHA Group και LAC Leonidas Alexandrou
H λαμπερή βραδιά απονομής των 13ων Invest Cyprus International Investment Awards(video)
Τσιμεντοποιία Βασιλικού: Ολοκληρώθηκε η καταβολή μερίσματος €0,18 ανά μετοχή
Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου: Συνάντηση με Green Dot Cyprus-Στο επίκεντρο η κυκλική οικονομία
Πετρολίνα: Σταθερός σύμμαχος του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης
NOVARDIA: Η νέα μεσιτική εταιρεία ασφαλίσεων που ιδρύεται με έδρα την Κύπρο-Η αποκλειστική εξειδίκευση
Η PwC Κύπρου τίμησε τις διεθνείς επενδύσεις και τη δυναμική που δημιουργούν για την οικονομία
Π. Ζαφείρης: Ουσιαστικό βήμα και πρόοδος η ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για τα ξενόγλωσσα προγράμματα