Powered by

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg o επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας στo κανάλι RTLZ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που λήγει στο τέλος του έτους και δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν και το υφιστάμενο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει στο τέλος του έτους.

 

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τί θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει με ένα σταθερό και κατ` αρχήν ανεξάρτητο τρόπο και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ένα πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα δεν είναι ακόμα σε πολύ ισχυρή θέση, αλλά και ότι η οικονομία δεν έχει γίνει ακόμα πολύ ανταγωνιστική καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών