Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης για Κυπριακούς Οργανισμούς

Η περίοδος οικονομικής αστάθειας και ανακεφαλαίωσης, που διανύει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια, έχει αφήσει πολλές επιχειρήσεις εκτεθειμένες, κατά κύριο λόγο ως προς τη διαδικασία ανάπτυξης και αναβάθμισής τους. Πολλά έργα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες έμειναν στα ντουλάπια τόσο λόγω έλλειψης ρευστότητας όσο και μειωμένης κινητικότητας στην ευρύτερη αγορά. Σήμερα, οι κυπριακές επιχειρήσεις επανέρχονται δυναμικά με στόχο να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να επιτύχουν τόσο την τοπική αναβάθμιση όσο και την είσοδο στην άμεσα διαθέσιμη και πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Πώς θα το πετύχουν αυτό; Με τη βοήθεια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, στην προσπάθεια να ξεπεράσει τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης, γίνεται η ίδια στρατηγικός επενδυτής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, στηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Διεκδίκηση κονδυλίων 

Προγράμματα όπως τα Horizon 2020, COSME, LIFE+, Erasmus+ και Δημιουργική Ευρώπη διαθέτουν δισεκατομμύρια ευρώ στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για τη βιομηχανική ανάπτυξη και υπεροχή, την ενέργεια, την έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, τον οπτικοακουστικό και καλλιτεχνικό τομέα, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον αθλητισμό. Για την περίοδο 2014-2020, κυπριακές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν συνεργασίες με Ευρωπαίους εταίρους και να διεκδικήσουν κονδύλια υπό τη μορφή χορηγιών για εξειδικευμένες ενέργειες αναβάθμισης και καινοτομίας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Σημαντικά ποσά για την Κύπρο 

Καθώς τα πανευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα διαθέτουν τον προϋπολογισμό τους σε όσους φορείς τον διεκδικήσουν, η κυπριακή αγορά μπορεί να αντλήσει σημαντικά ποσά χρηματοδότησης και από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής αν καταθέσει άρτιες, καινοτόμες και καθόλα ανταγωνιστικές προτάσεις. Παράλληλα, η Κύπρος έχει έλθει σε συμφωνία για το νέο της αναπτυξιακό πρόγραμμα 2014-2020 και τη βοήθεια που θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υλοποιήσει το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξής της. Είναι εξίσου σημαντικό οι κυπριακές επιχειρήσεις να μπορούν αποτελεσματικά να διεκδικούν αυτά τα ποσά, ούτως ώστε να επιτευχθεί η πλήρης απορρόφηση και αξιοποίησή τους στην κυπριακή αγορά.

Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης 

Στα πλαίσια του πιο πάνω, η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει το Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Διαρθρωτικά Ταμεία για Κυπριακούς Οργανισμούς, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Το Συνέδριο αποτελεί την κύρια τοπική πηγή πληροφόρησης, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εξειδικευμένης καθοδήγησης στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και ευρωπαϊκών κονδυλίων, παραθέτοντας παράλληλα τις πηγές άμεσης ενημέρωσης και τη διαδικασία εξεύρεσης αξιόπιστων Ευρωπαίων εταίρων.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα όπως :

•    Ποια είναι τα νέα συγχρηματοδοτούμενα και ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τις Κυπριακές επιχειρήσεις
•    Ποιοι τομείς επωφελούνται
•    Ποιες είναι οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα
•    Ο ρόλος των συμβούλων και των οργανωμένων φορέων 
•    Επιτυχημένες προτάσεις και έργα της περασμένης περιόδου. 

Παράλληλα θα διεξαχθεί πρακτικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενημερωθούν για  τους σωστούς τρόπους υποβολής πρότασης ενός έργου. 

Το συνέδριο απευθύνεται:  Ιδιοκτήτες, Διευθυντές, Οικονομικοί Διευθυντές και Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών από όλο το φάσμα της οικονομίας, Επιχειρηματίες και Ιδιώτες Επενδυτές, Συμβουλευτικούς Οίκους,  Λογιστές,  Δικηγόρους - Νομικούς Σύμβουλους, Τραπεζικούς Οργανισμούς, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ: www.imhbusiness.com

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Οργανωτής: IMH. Στηρίζει: Αναπτυξιακός Οργανισμός ΤΑΛΩΣ. Χορηγοί επικοινωνίας: το περιοδικό IN Business και το Inbusinessnews.com  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)