Έπεται τριμερής με Ισραήλ κι Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για μια νέα τριμερή συνάντηση με το Ισραήλ και την Ελλάδα, δήλωσε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Κληθείς να πει αν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση με το Ισραήλ και την Ελλάδα, διευκρίνισε ότι «η τριμερής Σύνοδος στο Κάιρο δεν περιορίζεται στις τρεις χώρες, αλλά ανοίγει το δρόμο και σε άλλα κράτη της περιοχής να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν είτε εξ ολοκλήρου είτε σε επιμέρους τομείς. 

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για μια νέα τριμερή με την Ελλάδα και το Ισραήλ. Είναι σε αρχικά στάδιο και όταν υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο θα το ανακοινώσουμε.  Αυτή τη στιγμή, εκείνο που έχουμε ενώπιον μας είναι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ιεροσόλυμα, στις 2 Δεκεμβρίου»,

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η κοινή διακήρυξη Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου έχει ενοχλήσει την Άγκυρα και ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση στέλλει κάποιο μήνυμα στην Τουρκία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος είπε ξεκάθαρα χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο ότι, η τριμερής Σύνοδος και η διακήρυξη δεν στρέφεται εναντίον κανενός κράτους.

Τα κράτη της περιοχής συνεργάζονται βάσει του διεθνούς δικαίου, βάσει των κοινών στόχων και επιδιώξεων που έχουν στην περιοχή και βάσει των κοινών προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτός είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος αλλά και το μήνυμα προς την Τουρκία για επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή. 
Πιο συγκεκριμένα να αναφέρω ότι, όταν ξεκίνησε αυτή η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είχαμε πει ότι η ενέργεια της Τουρκίας δεν ενοχλεί μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Ενοχλεί και τα γειτονικά κράτη. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει θαλάσσια σύνορα με τα κράτη της περιοχής και κατ΄ επέκταση οι ενέργειες της Τουρκίας ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και στα γειτονικά κράτη. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η σχετική αναφορά χθες στη διακήρυξη, μια ξεκάθαρη αναφορά, που καλεί την Τουρκία να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες της». 

Δειτε Επισης

Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Great Sea Interconnector: Μια απόφαση με υποθήκη το μέλλον της χώρας
Γιατί διαφώνησε με την απόφαση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τον GSI ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ
Μέχρι και 5% η πιθανή αύξηση στο κόστος του καλωδίου-Ολόκληρη η κατά πλειοψηφία απόφαση της ΡΑΕΚ για GSI
Όλα ανοικτά για πιθανή χρηματοδότηση του GSI από ΕΤΕπ-Τι είπε για το τερματικό ο Κυριάκος Κακουρής
Στην Κύπρο την Δευτέρα η υπουργική σύνοδος MED9 για την ενέργεια
Συνεδριάζει προς αναθεώρηση των σημείων της προηγούμενης απόφασής της για Great Sea Interconnector η ΡΑΕΚ
Φυσικό αέριο: «Βουτιά» στα 33 ευρώ/MWh στην ευρωπαϊκή αγορά
Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στις τιμές του αργού άνω του 1% λόγω Fed και Μέσης Ανατολής