Χάσικος: Ριζικές λύσεις για κλάδο ακίνητα

Τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου ακινήτων είναι ύψιστης σημασίας και καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπισή τους, καθώς αφορούν μία σημαντικότατη πτυχή της οικονομίας, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, στη Λευκωσία, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του Υπουργείου του, που όπως είπε,  επικεντρώνεται στην προώθηση ριζικών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας.

«Προσπάθεια μας είναι να δοθεί ώθηση στην οικονομία με αναπτυξιακά έργα, τα οποία θα δώσουν τις απαιτούμενες ανάσες στον τόπο και το λαό» είπε ο κ. Χάσικος.

Εξέφρασε την ελπίδα να λυθούν οι παθογένειες του παρελθόντος μέσα από τις ρυθμίσεις στο νομικό πλαίσιο για αδειοδότηση έργων ανάπτυξης και έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας, που προώθησε η Κυβέρνηση βάσει των διατάξεων του Μνημονίου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στην πολεοδομική και κτηματολογική νομοθεσία, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος διεκπεραίωσης των αιτήσεων.

«Απώτερος στόχος είναι, να προστατέψουμε και να κατοχυρώσουμε τους αγοραστές ακινήτων, αλλά και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του καλού ονόματος της κτηματαγοράς της Κύπρου, στο εξωτερικό, για προσέλκυση ξένων επενδύσεων» είπε.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην αναθεώρηση των κριτηρίων για κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση επενδυτών στο νησί, λέγοντας ότι «πρόκειται για μια κίνηση η οποία άρχισε να αποδίδει καρπούς».

Ζήτησε εξάλλου τη συμβολή των επιχειρηματιών του κλάδου στην προσπάθεια εντοπισμού και επίλυσης των προβλημάτων και είπε ότι παρά την κρίση που βιώνει η αγορά, η Κύπρος εξακολουθεί να προσφέρει ένα σταθερά υψηλό και ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα άριστο δίκτυο υπηρεσιών, που την καθιστούν σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε όμως και στις κάκιστες, όπως είπε, πρακτικές προσώπων και επιχειρήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις άφησαν τη Δημοκρατία εκτεθειμένη στους ξένους επενδυτές, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την καλή φήμη της Κύπρου ως προορισμό για επενδύσεις στα ακίνητα.

«Πιστεύω ακράδαντα πως ο Σύνδεσμος σας μπορεί και πρέπει να ενεργοποιηθεί, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, για την αποκατάσταση του ονόματος της κυπριακής αγοράς» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό
Μ. Κεραυνός: Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού 2025 και του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2025-2027
Προϋπολογισμός 2025: Αυξημένες αναπτυξιακές δαπάνες κατά 2,1%, μείωση μόνιμων θέσεων στο δημόσιο
Ανοίγει τις πόρτες της η φοιτητική εστία στην Πάφο-Θα διανυκτερεύσουν Φαίδωνος και Ζαφείρης
Γιατί διαφώνησε με την απόφαση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τον GSI ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ
Μέχρι και 5% η πιθανή αύξηση στο κόστος του καλωδίου-Ολόκληρη η κατά πλειοψηφία απόφαση της ΡΑΕΚ για GSI