Powered by

Η ευημερία των αριθμών στην πραγματική οικονομία

Αισιοδοξία ότι ήρθε η ώρα οι αριθμοί που ευημερούν να μεταφερθούν και στην πραγματική οικονομία, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης κατά την παράδοση στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015 και του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου για την περίοδο 2015-17 , εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών.

«Ανακτούμε σταδιακά την εμπιστοσύνη μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και είμαστε αισιόδοξοι ότι ήρθε η ώρα οι αριθμοί που ευημερούν να μεταφερθούν και στην πραγματική οικονομία και στον άνθρωπο που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες από αυτή την οικονομική τραγωδία», δήλωσε ο κ. Πατσαλίδης.

«Η κυπριακή οικονομία ανέδειξε πρωτόγνωρες δυνάμεις και αντοχές στην πρόσφατη οικονομική κρίση. Οι οικονομικοί στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης επιτεύχθηκαν σε σημαντικό βαθμό με σημαντικά περιθώρια ασφάλειας», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η συζήτηση και η ψηφοφορία επί του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού αποτελεί την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Όπως εξήγησε οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα μελετήσουν τον προϋπολογισμό, θα τον συζητήσουν και θα ετοιμάσουν έκθεση προς την ολομέλεια του σώματος προ της λήξης του τρέχοντος έτους.

«Είναι γεγονός ότι ο κυπριακός λαός και η κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια, μετά την ένταξη της χώρας μας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και την υπαγωγή της σε μνημόνιο και δανειακή σύμβαση περνά δύσκολες ώρες, ιδιαίτερα οι ευπαθείς και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Για αυτό είναι αναγκαία η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση, η επανασυγκρότηση και η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι βασική φροντίδα της πολιτείας πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή, η οποία προϋποθέτει ότι θα στηρίζονται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στις νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι αυτό είναι το μέλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο ως κατεξοχήν όργανο έκφρασης λαϊκής κυριαρχίας απηχεί τα αισθήματα, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού.

Δειτε Επισης

Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας