Powered by

Η ευημερία των αριθμών στην πραγματική οικονομία

Αισιοδοξία ότι ήρθε η ώρα οι αριθμοί που ευημερούν να μεταφερθούν και στην πραγματική οικονομία, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης κατά την παράδοση στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015 και του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου για την περίοδο 2015-17 , εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών.

«Ανακτούμε σταδιακά την εμπιστοσύνη μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και είμαστε αισιόδοξοι ότι ήρθε η ώρα οι αριθμοί που ευημερούν να μεταφερθούν και στην πραγματική οικονομία και στον άνθρωπο που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες από αυτή την οικονομική τραγωδία», δήλωσε ο κ. Πατσαλίδης.

«Η κυπριακή οικονομία ανέδειξε πρωτόγνωρες δυνάμεις και αντοχές στην πρόσφατη οικονομική κρίση. Οι οικονομικοί στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης επιτεύχθηκαν σε σημαντικό βαθμό με σημαντικά περιθώρια ασφάλειας», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η συζήτηση και η ψηφοφορία επί του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού αποτελεί την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Όπως εξήγησε οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα μελετήσουν τον προϋπολογισμό, θα τον συζητήσουν και θα ετοιμάσουν έκθεση προς την ολομέλεια του σώματος προ της λήξης του τρέχοντος έτους.

«Είναι γεγονός ότι ο κυπριακός λαός και η κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια, μετά την ένταξη της χώρας μας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και την υπαγωγή της σε μνημόνιο και δανειακή σύμβαση περνά δύσκολες ώρες, ιδιαίτερα οι ευπαθείς και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Για αυτό είναι αναγκαία η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση, η επανασυγκρότηση και η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι βασική φροντίδα της πολιτείας πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή, η οποία προϋποθέτει ότι θα στηρίζονται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στις νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι αυτό είναι το μέλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο ως κατεξοχήν όργανο έκφρασης λαϊκής κυριαρχίας απηχεί τα αισθήματα, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού.

Δειτε Επισης

Σε ανοδική πορεία παρέμεινε το ΧΑΚ
Σε νέα εποχή με ΕΜΕΚ η εφαρμογή των κυρώσεων-Βήμα περαιτέρω βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου
Όλο και πιο κοντά στην ένταξη στη ζώνη Σένγκεν η Κύπρος-Πράσινο Βουλής για λειτουργία του εθνικού VIS
Δυναμιτίζουν το κλίμα για την ΑΤΑ οι συντεχνίες...Επιμένουν σε πλήρη αποκατάσταση και απειλούν με απεργίες
Χωρίς πολλαπλές συντάξεις οι μελλοντικοί κρατικοί αξιωματούχοι...Οι αλλαγές στο καθεστώς καταβολής που επέφερε η Βουλή
Γεμάτη ατζέντα με 100+ένα νομοθετήματα στην τελευταία Ολομέλεια πριν τις διακοπές-Ξεχωρίζουν οι πολλαπλές συντάξεις
Πασυνδικαλιστική σύσκεψη για ΑΤΑ και νέα κοινή συνάντηση μεταξύ κοινωνικών εταίρων την επόμενη εβομάδα
Τα ζητήματα που έθεσαν σε συνάντηση με τον Βαφεάδη οι μεταφορείς-Συνέρχονται τα Δ.Σ. κλαδικών της συντεχνίας
Μικρή άνοδος την Τετάρτη στο ΧΑΚ
Η έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου... Τι ζητούν και τι περιμένουν επιχειρήσεις και επενδυτές από την Κύπρο