Pepsi True: Νέο πράσινο αναψυκτικό με 60 θερμίδες

Δυναμικά επιστρέφει στην αγορά η Pepsi με την Pepsi True. Στην προσπάθεια της να ανταγωνιστεί την Coca Cola, η εταιρεία Pepsi κυκλοφορεί ένα πράσινο αναψυκτικό με stevia και μόνο 60 θερμίδες. 

Το εν λόγω συστατικό μειώνει την αξία των θερμίδων κατά 20% ανά κουτάκι. «Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Pepsi, Simon Lowden. Η κίνηση της εταιρείας ήταν αναμενόμενη μετά τις κατακόρυφες πωλήσεις της Pepsi Diet, αλλά και την ήδη κυκλοφορία της «Coca Cola Life» με stevia.

 

Παρά τις αποδοκιμασίες για τη γεύση, οι μεγάλες εταιρείες αναψυκτικών φαίνεται να επενδύουν στη stevia, δεδομένου ότι οι καταναλωτές απορρίπτουν όλο και περισσότερο τα ζαχαρώδη προϊόντα.  

«Οι επιχειρήσεις βρίσκονταν σε παρακμή για περίπου 10 χρόνια, και τα προϊόντα χαμηλής θερμιδικής αξίας δεν απέδωσαν όσο τα κλασικά ζαχαρωμένα αναψυκτικά. Τόσο η Coca Cola όσο και η Pepsi πρέπει να καινοτομήσουν διαφορετικά», σχολίασε ο John Sicher, εκδότης του Beverage Digest, που ασχολείται με τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ γεύσης και θερμίδων, αν θέλουν να αντέξουν στην αγορά. «Η λύση μπορεί να βρίσκεται στις φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως τα μεσογειακά φρούτα», επεσήμανε. 
​  
Σ’ αυτή τη λογική φαίνεται να κινείται και η Pepsi, που βρίσκεται ήδη σε πειραματισμούς με την ουσία «Sweetmyx», η οποία ενισχύει τη γεύση της ζάχαρης, του stevia και των άλλων γλυκαντικών ουσιών.
ΠΗΓΗ: reporter.gr

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024