Η Τρ. Κύπρου ήθελε τον Ackermann για CEO

Ο Wilbur Ross τόνισε μιλώντας στους Financial Times (FT) τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος με τα νέα μέλη που προωθούνται για να αναλάβουν το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Ο μεγαλοεπενδυτής τονίζει ότι οι αποφάσεις για δραστικές αλλαγές δεν αφορούν τις ικανότητες του σημερινού συμβουλίου, το οποίο χαρακτηρίζει καλό. «Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της τράπεζας οι εμπειρία που έχουν άτομα που θα συμμετάσχουν στο νέο ΔΣ» σημειώνει ο Wilbur Ross.

Μάλιστα ο Αμερικανός μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου τόνισε στους FT ότι ο Josef Ackermann είχε πέρσι πρόταση από το συγκρότημα για να αναλάβει ως CEO, ωστόσο, απέρριψε την εν λόγω πρόταση και τη θέση πήρε ο John Hourican, που διατέλεσε επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στην RBS.

Ένα χρόνο αργότερο ο Ackermann αποδέχεται να συμμετάσχει στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, κυρίως λόγω του Wilbur Ross και της σχέσης που για χρόνια διατηρούν στον επενδυτικό κόσμο, ενώ ο άνθρωπος που αποδέχτηκε τη θέση του CEO, ο Ιρλανδός John Hourican, θα είναι μέλος στο συμβούλιο με πρόεδρο τον Ackermann.

Στα δικαστήρια με τους Kirch
Στο ίδιο ρεπορτάζ οι FT αναφέρονται σε δύο σημαντικές υποθέσεις που αφορούν τον Josef Ackermann για περιπτώσεις που αφορούν τη θητεία αφενός στη Zurich Insurance και αφετέρου στην Deutsche Bank.

Από την ελβετική ασφαλιστική εταιρεία ο κ. Ackeramann παραιτήθηκε έπειτα από αυτοκτονία του CFO της επιχείρησης. Πάντως, μετά από έρευνες για το θέμα δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε αρνητική συμπεριφορά από τον Josef Ackermann.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπόθεση απόπειρας απάτης έναντι του εκδοτικού οίκου Kirch. Η εν λόγω υπόθεση κρατά εδώ και δέκα χρόνια και τον περασμένο μήνα ο εισαγγελέας του Μονάχου τόνισε πως ο κ. Ackeramann μαζί με πέντε άλλα στελέχη της Deutsche Bank θα κατηγορηθούν για την υπόθεση με αντίδικους τους κληρονόμους της εκδοτικής αυτοκρατορίας.

 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα