Powered by

€24 εκατ. για επτά χιλιάδες άνεργους από προγράμματα της ΑνΑΔ

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της ΕΕ συγχρηματοδοτεί 24 εκατ. ευρώ για επτά περίπου χιλιάδες άνεργους νέους.

Αυτό τόνισε η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, σε διάσκεψη Τύπου, για τα πεπραγμένα της ΑΝΑΔ. Τόνισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας και, ειδικότερα, η πτυχή της που αφορά τους νέους βρίσκονται στις προτεραιότητες των προσπαθειών της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτός είναι κι ο λόγος που όπως είπε, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξήγγειλε, τον Απρίλιο και το Δεκέμβριο του 2013, μέτρα και τρία Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Στα Σχέδια αυτά, τα οποία υλοποιούνται μέσω της ΑνΑΔ, έχουν συνολικά ενταχθεί μέχρι σήμερα 6.840 άνεργοι νέοι με προϋπολογισμό περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού που θα απαιτηθεί, θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της Αρχής κατά τη διάρκεια του 2013 και τις νέες δράσεις που υλοποιεί, παρουσίασε η πρόεδρος Νίκη Ματθαίου. Αυτά επικεντρώνονται στα πιο κάτω:

- Νέα Συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και την ΑνΑΔ Έργα για τοποθέτηση Άνεργων Νέων Πτυχιούχων και Νέων Αποφοίτων Δευτεροβάθμιας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς.
- Εγκαθίδρυση και Λειτουργία Συστήματος Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) στην Κύπρο.
- Σύστημα Αξιολόγησης και Πιστοποίησης των Συντελεστών Παροχής Κατάρτισης (ΑξιοΠιστοΣυν).
- Ειδικό Σχέδιο Πρόληψης-Σχεδίου Δράσης ΑνΑΔ.
- Ειδικό Σχέδιο Δράσης για προώθηση των Πράσινων Δεξιοτήτων.
- Νέο Σχέδιο Πολυεπιχειρησιακών Προγραμμάτων Κατάρτισης.

Όπως ανέφερε η κ. Ματθαίου, η ΑνΑΔ επικέντρωσε την πλειονότητα των δραστηριοτήτων της στην επεξεργασία και υλοποίηση δράσεων που να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τους Κοινωνικούς Εταίρους, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, για αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης στην απασχόληση. Κατά τη διάρκεια του 2013, δαπανήθηκε για δραστηριότητες κατάρτισης συνολικό ποσό €21.600.915. Κατά την ίδια περίοδο υπήρξαν 53.493 συμμετοχές ατόμων σε 5.726 προγράμματα κατάρτισης που ενέκρινε και επιχορήγησε η Αρχή.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο