Η Κομισιόν ενέκρινε το deal Facebbok-WhatsApp

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν χωρίς όρους την εξαγορά της WhatsApp Inc από την Facebook έναντι 19 δισ. δολαρίων, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια συμφωνία που είχε τύχει έντονων ενστάσεων από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο της περιοχής.

Η Κομισιόν, ανακοίνωσε ότι τα apps επικοινωνίας για smartphones –το Messenger της Facebook και το Whatsapp- δεν είναι ανταγωνιστές, και ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να έχουν «ευρείες επιλογές» εναλλακτικών μετά από τη συμφωνία.

«Έχουμε εξετάσει προσεκτικά την προτεινόμενη εξαγορά και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα πλήξει τον ανταγωνισμό σε αυτή τη δυναμική και αναπτυσσόμενη αγορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Joaquin Almunia.

Η εξέταση της ΕΕ θεωρήθηκε ως δοκιμή για το πώς θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό στον νέο κόσμο των social media, και λαμβάνει χώρα εν τω μέσω ευρύτερων ανησυχιών στην Ευρώπη αναφορικά με την ισχύ των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών.

Η συμφωνία, η οποία έλαβε το πράσινο φως από τις αμερικανικές αρχές τον Απρίλιο, μπορεί να βοηθήσει την Facebook να προστατευτεί έναντι των μεταβαλλόμενων τάσεων των εφήβων χρηστών της, και να ενισχύσει τη θέση της διεθνώς.

Όσοι αντιδρούν στη συμφωνία είχαν πιέσει την ΕΕ να εξετάσει την αύξηση της συγκέντρωσης των δεδομένων που θα ερχόταν στον έλεγχο της Facebook μετά από τη συμφωνία.

Αλλά οι αρχές τόνισαν ότι οι ανησυχίες που αφορούν το privacy και που προκύπτουν από μια μεγαλύτερη συγκέντρωση δεδομένων, δεν βρίσκεται στο πεδίο εφαρμογής της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου