Ποια είναι η πριγκίπισσα ασφαλείας της Google

Αυτή η γυναίκα είναι το μυστικό όπλο της Google στη μάχη της κατά των χάκερ. Το όνομά της είναι Parisa Tabriz και στα... νιάτα της ήταν και αυτή χάκερ. Έτσι ξέρει από πρώτο χέρι τι έχει να αντιμετωπίσει και είναι ο φύλακας άγγελος δισεκατομμυρίων χρηστών του Google Chrome.

Η Parisa Tabriz το 2012 ήταν μία από τις 30 πιο ισχυρές γυναίκες κάτω των 30 ετών, ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι η έλλειψη γυναικών από την Silicon Valley, είναι επειδή οι ίδιες υποβιβάζουν τους εαυτούς τους.

 

Η 31χρονη είναι η γυναίκα διευθύντρια της Silicon Valley με τους περισσότερους άνδρες υφιστάμενους, κάτι αξιοπρόσεκτο, αφού στην βιομηχανία τους διαδικτύου μόλις 30% είναι οι γυναίκες εργαζόμενες. Πάντως ή ίδια υποστηρίζει ότι από το 2007 που της έκανε πρόταση η Google, δεν έχει πέσει θύμα σεξιστικής συμπεριφοράς.

«Οι γυναίκες που έφυγαν έτειναν να έχουν μέσο όρο Β - και η πιο κοινή αιτία ήταν ότι όπως έλεγαν το έβρισκαν πολύ δύσκολο, ενώ στους άνδρες ο πιο κοινός βαθμός ήταν το C -, αλλά ο λόγος που έμεναν ήταν επειδή υποστήριζαν ότι το έβρισκαν ενδιαφέρον», σημειώνει.

Η Tabriz μεγάλωσε στο Σικάγο από Ιρανό πατέρα, ιατρό στο επάγγελμα και αμερικανοπολωνή μητέρα, που εργάζονταν ως νοσοκόμα. Η δουλειά της είναι να προστατεύει του χρήστες της google από επιθέσεις χάκερ, όπως π.χ από τους Anonymous, προσλαμβάνοντας χάκερ για να προστατεύουν την εταιρεία.

Η πριγκίπισσα ασφαλείας της Google έχει την ικανότητα να σκέφτεται ως χάκερ, ενώ το πρώτο πράγμα που ζητά από τους εκπαιδευόμενους στην ασφάλεια είναι να παραβιάσουν έναν αυτόματο πωλητή σοκολάτας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά μέσα.

Η πιο έξυπνη παραβίαση ήταν με ένα νόμισμα των 10 ταϊλανδέζικων μπαχτ, αντί για νόμισμα των 2 δολαρίων (κέρδος 1,70 δολ), αφού έχουν το ίδιο μέγεθος και βάρος.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα