Powered by

GM: Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε νέα πρότυπα

Η General Motors ανακοίνωσε δύο νέες ανακλήσεις οχημάτων, που αφορούν περίπου 524.400 οχήματα στη Βόρεια Αμερική, υποδηλώνοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα νέα ποιοτικά πρότυπα που έθεσε η εταιρεία.

Αυτή είναι τώρα η τρίτη ανάκληση που έχει ξεκινήσει η GM από την Τετάρτη που συναντήθηκε με αναλυτές της Wall Street. Τότε τα στελέχη της GM είχαν περιγράψει τις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας αλλά δεν συζήτησαν ποτέ τις ανακλήσεις ή πόσο θα κοστίσουν στην εταιρεία. Οι τρεις ανακλήσεις καλύπτουν συνολικά 642.650 οχήματα.
Συνολικά φέτος η General Motor έχει εκδώσει 71 ανακλήσεις που καλύπτουν 29,59 εκατ. οχήματα στη Βόρεια Αμερική. Το κύμα των ανακλήσεων προκλήθηκε αφότου η εταιρεία επιτάχυνε τις προσπάθειές της να εντοπίσει τα προβληματικά οχήματα όταν ξεκίνησε το ζήτημα της αλλαγής μίζας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε στην ανάκληση 2,6 εκατ. οχημάτων μετά από την πιθανότητα το κλειδί της μηχανής να περάσει από την κατάσταση «on» στο «accessory», απενεργοποιώντας τους αερόσακους και το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης. Με το ζήτημα έχουν συνδεθεί συνολικά 23 θάνατοι, και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Η GM περίμενε 11 χρόνια για να ξεκινήσει αυτή την ανάκληση, πληρώνοντας πρόστιμα 35 δισ. δολαρίων.

Σήμερα η εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση 290.107 μοντέλων Cadillac SRX από το 2010 μέχρι το 2015 και Saab 9-4X SUV από το 2011 και το 2012. Η General Motors δήλωσε πως έχει γνώση τριών ατυχημάτων και δύο τραυματισμών ως αποτέλεσμα των προβλημάτων. Το πρόβλημα αρχικά αναφέρθηκε στην εθνική αρχή ασφάλειας κυκλοφορίας στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία επίσης ανακαλεί 89.294 Chevrolet Sparks από το 2013-2015 εν τω μέσω ανησυχιών ότι το δευτερεύον κλείστρο της κουκούλας του καπό μπορεί να παραμείνει ανοιχτό. Εάν το αρχικό δεν έχει εφαρμόσει, η κουκούλα μπορεί να ανοίξει αναπάντεχα.

Περίπου 13.000 τέτοιων απούλητων οχημάτων παραμένουν στους αμερικανούς προμηθευτές και δεν θα παραδοθούν μέχρι να γίνουν οι επιδιορθώσεις. Οι καταναλωτές θα ενημερωθούν για τις ανακλήσεις, και οι προμηθευτές θα αντικαταστήσουν τα προβληματικά μέρη, όταν γίνουν διαθέσιμα τα ανταλλακτικά. Η GM δεν έχει λάβει γνώση για συγκρούσεις, τραυματισμούς ως αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί