Συμφωνία Παν. Κύπρου-Frogsy για τεχνολογική συνεργασία

Συμφωνία Τεχνολογικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Πληροφορικής) και η εταιρεία Frogsy, σύμφωνα με  ανακοίνωση του ΠΚ.

H Συμφωνία υπεγράφη την 3η Οκτωβρίου 2014, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον καθηγητή Μάριο Δ. Δικαιάκο, Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, και τον κ. Johan Boger, Chief Executive Officer της Frogsy, παρουσία μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού και του Γραφείου Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο είχε την πρωτοβουλία της διασύνδεσης της εταιρείας με το Πανεπιστήμιο.

 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η νεοφυής (start-up) εταιρεία Frogsy, με έδρα τη Λεμεσό, ασχολείται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη κοινωνικών ηλεκτρονικών παιγνίων (social gaming). H  υπογραφή της συμφωνίας εντάσσεται στη στρατηγική του Τμήματος Πληροφορικής η οποία στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και του διαλόγου με καινοτόμες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, στη διασύνδεση των φοιτητών του Τμήματος με την αγορά εργασίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ του Πανεπιστημίου και καινοτόμων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη συνεργασία τους τα δυο μέρη έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν κοινές  δράσεις σε θέματα πρακτικής άσκησης φοιτητών, εκπόνησης διατριβών, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας και προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιγνίων.

Επιπλέον, η Συμφωνία δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες συμπληρωματικής κατάρτισης των φοιτητών και αποφοίτων του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ σε Ηλεκτρονικά Παιχνίδια και Διαδραστικές Τεχνολογίες, το οποίο προσφέρεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)