Powered by

RBS: Κέρδη έναντι ζημιών

Η Royal Bank of Scotland Group PLC ανακοίνωσε ότι έβαλε στην άκρη 400 εκατ. λίρες ($640 εκατ.) για να καλύψει πιθανά πρόστιμα από την υποτιθέμενη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ την ίδια στιγμή η βρετανική τράπεζα επέστρεψε στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο.

Η τράπεζα, η οποία ανήκει κατά 80% στο κράτος, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου ανήλθαν σε 896 εκατ. λίρες από ζημιές 828 εκατ. λίρες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση των απομειώσεων λόγω της αναζωπύρωσης της βρετανικής οικονομίας.

Τα έσοδα για τους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 4,4 δισ. λίρες σε σύγκριση με 4,9 δισ. λίρες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

"Η Βρετανία και η Ιρλανδία δείχνουν σημάδια ανάπτυξης και η τάση στις απομειώσεις είναι σημαντικά καλύτερη απ’ ό,τι περιμέναμε στις αρχές του έτους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Ross McEwan.

Η RBS ανακοίνωσε  ότι συνολικά 801 εκατ. λίρες σε προβλέψεις για την κάλυψη επισφαλών δανείων θα εγγραφούν ως κέρδη στις μονάδες του Ulster και στην "κακή τράπεζα" που έχει δημιουργήσει. Μετά από μια αξιολόγηση, η RBS αποφάσισε να κρατήσει τη μονάδα του Ulster η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επωφεληθεί από την αύξηση των τιμών των κατοικιών στην Ιρλανδία.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου ανήλθαν σε 1,3 δισ. λίρες σε σύγκριση με ζημιές 634 εκατ. λίρες ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο ισολογισμός της τράπεζας ωστόσο επιβαρύνθηκε από νέα πρόβλεψη ύψους 100 εκατ. λιρών για την αποζημίωση πελατών στους οποίους πούλησε ασφάλεια για την προστασία των πληρωμών. Οι συνολικές προβλέψεις, μαζί με τα κεφάλαια που η τράπεζα έχει βάλει στην άκρη για τις έρευνες που διεξάγονται στο θέμα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ανήλθαν σε 780 εκατ. λίρες. Η RBS ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με, μεταξύ άλλων, την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Conduct Authority) και το Γραφείο Σοβαρής Απάτης (Serious Fraud Office) στο Ηνωμένο Βασίλειο και το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ για την υποτιθέμενη χειραγώγηση στα νομίσματα.

Τα ενθαρρυντικά μεγέθη έρχονται καθώς η RBS συνεχίζει να μειώνει τον ισολογισμό της στο πλαίσιο του στόχου να εστιάσει και πάλι τις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μειώσει τα κόστη.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί