Δημητρίου: Η οικονομική κρίση ως ευκαιρία

Κατά την ομιλία του στα KEBE BUSINESS LEADER AWARDS, o country Leader της ΕΥ Κύπρου Αντρέας Δημητρίου, αφού συνεχάρηκε τους βραβευθέντες για τις σημαντικές επιχειρηματικές επιτυχίες και τη συμβολή τους στη Κυπριακή οικονομία, τόνισε ότι τα δημόσια οικονομικά είναι σε ορθή πορεία, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μοντέλο για βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Ο κ. Δημητρίου δήλωσε χαρούμενος «που το ΚΕΒΕ έδωσε στην ΕΥ την ευκαιρία να  συμβάλει στη βράβευση προσώπων τα οποία με το όραμα, τις ηγετικές τους ικανότητες και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, έχουν αφήσει το στίγμα τους στην κυπριακή οικονομία στο σύνολο της, αλλά ιδιαίτερα στους οικονομικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται».

Όπως ανέφερε, «θεσμοί σαν αυτόν, συμβάλλουν στη δημιουργία και εμπέδωση μιας κουλτούρας η οποία υποστηρίζει και αγκαλιάζει την επιχειρηματικότητα και δίνει ώθηση για νέα ξεκινήματα στους υφιστάμενους αλλά και σε νέους, επίδοξους επιχειρηματίες».

Ο κ. Δημητρίου ανάφερε ότι είναι ιδιαίτερα περήφανος «γιατί η ΕΥ, με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της και την τεχνογνωσία και εμπειρία των στελεχών μας, βρίσκεται στο πλευρό των κυπριακών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών πέραν των 70 ετών. Σκοπός της ΕΥ παγκόσμια είναι η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία στην οποία ζούμε (building a better working world). Αυτός είναι και ο στόχος και η δέσμευση μας στη Κυπριακή κοινωνία».

Σημείωσε ότι η επιλογή αυτών που θα βραβευτούν ήταν δύσκολη αφού οι άξιοι υποψήφιοι ήταν πολλοί. «Μπορεί τα αποψινά βραβεία να είναι μόνο οκτώ, αλλά στην πραγματικότητα τιμούμε κάθε ένα από τους πολλούς επιχειρηματίες που έχουν συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας».  

«Σήμερα», ανέφερε, «καθώς η Κύπρος εργάζεται σκληρά για να μπει στον δρόμο της ανάκαμψης, θεωρούμε ότι επείγει η δημιουργία ενός νέου μοντέλου  για βιώσιμη, ισορροπημένη  ανάπτυξη της οικονομίας». 

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα δημόσια οικονομικά είναι σε ορθή πορεία. «Τα μέτρα λιτότητας έχουν προσωρινά συνεισφέρει στη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, αλλά το δημόσιο χρέος παραμένει υψηλό. Πρέπει να συνεχίσουμε με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την καινοτομία και τις επενδύσεις».

Σημείωσε ότι η τόνωση της απασχόλησης είναι επείγουσα προτεραιότητα, για  ηθικούς και οικονομικούς λόγους, προσθέτοντας ότι ένα σταθερό, φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον είναι επίσης αναγκαίο για να ενθαρρυνθούν τόσο οι ντόπιες όσο και οι ξένες επενδύσεις, έτσι ώστε να μπούμε σε βιώσιμη ανάπτυξη. 

«Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πολλές φορές μεταφράζονται σε ευκαιρίες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η στατιστική του περιοδικού Fortune, σύμφωνα με την οποία οι μισές από τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκόσμια δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια οικονομικών κρίσεων και περιόδων ύφεσης», δήλωσε. 

Δήλωσε σίγουρος ότι «οι Κύπριοι επιχειρηματίες έχουν το θάρρος και τις ικανότητες να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, να συμβάλουν στην εξεύρεση καινοτόμων ιδεών, να επεκτείνουν τις εργασίες  τους και έτσι να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία». 

Τέλος, συνεχάρηκε όλους όσους βραβεύτηκαν  για τις σημαντικές επιχειρηματικές επιτυχίες και τη συμβολή τους στη Κυπριακή οικονομία και κοινωνία, και τους ευχήθηκε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στο μέλλον.  Έκλεισε με την ευχή ότι η επιτυχία των βραβευμένων θα είναι φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές επιχειρηματιών στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)