Φ. Πηλείδης: Ανάδειξη των πρωταγωνιστών της επιχειρηματικότητας

Κατά την ομιλία του στα ΚΕΒΕ Business Leader Awards, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης δήλωσε χαρούμενος για την πρώτη εκδήλωση του θεσμού  αυτού, μια συνδιοργάνωση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Εταιρείας ΙΜΗ. 

Όπως ανέφερε, τα βραβεία παρουσιάζει η Εrnst & Young, χρυσός χορηγός είναι η Carrefour Κύπρου και αργυροί χορηγοί η Ζιβάνα Λοέλ και τα Carob Mill Restauran

Ο κ. Πηλείδης σημείωσε ότι «ο νέος αυτός θεσμός, που το ΚΕΒΕ επιδιώκει να καθιερώσει στα επιχειρηματικά δρώμενα του τόπου, στοχεύει στην ανάδειξη της Επιχειρηματικής Ηγεσίας και Αριστείας στον τόπο μας. Με τα βραβεία αυτά αποσκοπούμε να αναδείξουμε τους πρωταγωνιστές της κυπριακής επιχειρηματικότητας και να δημιουργήσουμε σωστά πρότυπα στους νέους μας που στοχεύουν να εισέλθουν στο δύσκολο επιχειρηματικό στίβο».

Ζώντας σε μια εποχή, ανέφερε, όπου η επιχειρηματικότητα αποτελεί το κλειδί κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας, «το ΚΕΒΕ δεν θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια στην επιβράβευση των επιχειρηματιών που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο επιχειρείν της χώρας μας».

Όπως δήλωσε, «μέσα από τη βράβευση των Αρίστων Επιχειρηματιών στον τομέα τους, προσφέρουμε κίνητρο σ΄ όλους τoυς επιχειρηματίες (μικρούς και  μεγάλους) να δραστηριοποιηθούν εντονότερα και να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα στις επιχειρήσεις τους. Επίσης, ενισχύουμε το "επιχειρείν", την καινοτομία και τις νέες ιδέες μέσα από τα οποία αναπηδούν καινούργιες επιχειρηματικές δραστηριότητες για το μέλλον. Ακόμα, δημιουργούμε ευγενή άμιλλα μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου».

Όλα αυτά, ανέφερε, «οδηγούν στον απώτερο στόχο μας που είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία κατ΄ επέκταση στηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Ο κ. Πηλείδης σημείωσε ότι «το ΚΕΒΕ και η ΙΜΗ που συνδιοργανώνουν αυτό το θεσμό, έχουν καθορίσει συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και κανονισμούς που θα διέπουν την επιλογή και βράβευση των επιχειρηματιών. Επίσης, στην προσπάθεια μας να καλύψουμε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθορίσαμε διάφορες κατηγορίες βραβεύσεων. Με τον τρόπο αυτό θα δίνεται  η ευκαιρία σ΄ όλους σχεδόν τους επιχειρηματίες  να είναι υποψήφιοι για βράβευση».

«Πιστεύουμε», ανέφερε ότι «ότι το εγχείρημα μας θα έχει απήχηση, όχι μόνο μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο, με αποτέλεσμα να καταστεί ετήσιος θεσμός, στον οποίο θα επιβραβεύεται η επιχειρηματικότητα και οι επιχειρηματίες μας ως πρόσωπα».

Επεσήμανε ότι «δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια  του ΚΕΒΕ, η οποία εντάσσεται στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη του και στην οικονομία».
Κατέληξε, λέγοντας ότι «θεωρώντας ότι η προσπάθεια αυτή θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην εταιρεία ΙΜΗ για τη συνεργασία, αλλά και στους παρευρισκόμενους καλεσμένους αυτής της πρώτης εκδήλωσης».

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)