Powered by

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της UBS

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας UBS στο γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω των προβλέψεων 1,8 δισ. ελβετικών φράγκων που ανέλαβε για να διευθετήσει νομικά ζητήματα.

Η UBS ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 762 εκατ. ελβετικά φράγκα από τα 577 εκατ. φράγκα στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,88 δισ. φράγκα. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 787 εκατ. φράγκα στο τρίμηνο.

Η UBS τόνισε ότι το ποσό των 1,8 δισ. φράγκων που ανέλαβε ως προβλέψεις για νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα στη διάρκεια του τριμήνου, αφορούσε στο μεγαλύτερο μέρος του, την επενδυτική της τράπεζα.

“Με εξαίρεση την επενδυτική τράπεζα, τα αποτελέσματα είναι καλά. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το παραβλέψει αυτό”, τόνισε ο αναλυτής της Helvea, Tim Dawson.

Η UBS επαναδιατύπωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την διευθέτηση με τις αρχές για τον ρόλο της στην χειραγώγηση των αγορών ξένου συναλλάγματος, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν σε “ουσιαστικές νομισματικές κυρώσεις”.

Η τράπεζα προειδοποίησε ότι δεν έχει ακόμη έλθει σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και ότι “άλλες ερευνητικές αρχές” μπορεί να επιδιώξουν να έχουν και αυτές ξεχωριστές συνομιλίες στο προσεχές μέλλον.

Εκτός από την επενδυτική τράπεζα, η UBS προσφάτως υποχρεώθηκε να αναλάβει προβλέψεις 1,1 δισ. ευρώ έναντι πιθανών μελλοντικών κυρώσεων σε γαλλικό δικαστήριο, σχετικά με μια έρευνα για το εάν η τράπεζα βοήθησε σε φοροδιαφυγή με κρυφούς λογαριασμούς, κάποιους πελάτες της στο private banking.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί