Powered by

Υποχώρηση κερδών για τον όμιλο της Ford

H Ford Motor Co ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 835 εκατ. δολάρια σε σχέση με τα 1,27 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, καθώς η χαμηλότερη παραγωγή και τα κέρδη στη Βόρεια Αμερική και οι ζημιές στην Ευρώπη, έπληξαν τα αποτελέσματα.

Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν στα 1,8 δισ. δολάρια ή 24 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 2,6 δισ. δολάρια ή 45 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Παρά τα χαμηλότερα κέρδη, τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών για 19 σεντς ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα της Ford υπέστησαν πλήγμα από το κλείσιμο εργοστασίου της εταιρείας στο Dearborn, το οποίο επηρέασε τα έσοδα της εταιρείας. Οι εταιρείες του κλάδου εγγράφουν τα έσοδα όταν κατασκευάζουν οχήματα και τα στέλνουν στους προμηθευτές. Τα έσοδα υποχώρησαν 900 εκατ. δολάρια στα 34,9 δισ. δολάρια έναντι των 35,8 δισ. δολαρίων το 2013.

Η Βόρεια Αμερική, η οποία ήταν αυτή που έφερνε τα κέρδη στη Ford για αρκετά χρόνια, εμφάνισε προ φόρων κέρδη 1,41 δισ. δολαρίων, έναντι των 2,29 δισ. δολαρίων το 2013. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού έφερε προ φόρων κέρδη 44 εκατ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 116εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Η Ford ανακοίνωσε ότι το κόστος που συνδέεται με το άνοιγμα πέντε νέων εργοστασίων και την έκδοση του νέου brand Lincoln, μείωσε τα κέρδη.

Η Νότια Αμερική, η οποία έχει ήδη χάσει 805 εκατ. δολάρια στα δύο τελευταία τρίμηνα, εμφάνισε ζημιές 170 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο.

Οι ευρωπαϊκές απώλειες διευρύνθηκε στα 439 εκατ. δολάρια. Τον Σεπτέμβριο, η Ford ακύρωσε τις προβλέψεις της για κέρδη στην Ευρώπη το 2015, εξαιτίας των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή οικονομία και ιδίως για τη Ρωσία. Το μερίδιο της Ford στην αγορά, τα έσοδα και οι παραγγελίες, αυξήθηκαν σε σχέση με το 2013, αλλά το κόστος που αφορά τα προβλήματα στη Ρωσία, βύθισαν την μονάδα περαιτέρω σε ζημιές, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η μονάδα της Ford στη Μέση Ανατολή περιέκοψε τις ζημιές στα 15 εκατ. δολάρια από τα 25 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Τα προ φόρων κέρδη της Ford Motor Credit, αυξήθηκαν στα 498 εκατ. δολάρια από τα 363 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Οι αυτοκινητικές δραστηριότητες της Ford εμφάνισαν ζημιές 700 εκατ. δολαρίων καθώς η εταιρεία έκλεισε τις δραστηριότητες φορτηγών της για αλλάξει εξοπλισμό σε ένα από τα εργοστάσια F-150, προκειμένου να κατασκευάζει ένα φορτηγό αλουμινίου. Η Ford έκλεισε το τρίμηνο με μεικτό ρευστό 22,8 δισ. δολάρια, χαμηλότερα κατά 3,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί