Powered by

Το ΚΕΒΕ αναμένει ρευστότητα από τις τράπεζες

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τόσο τις αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από ξένους οίκους αξιολόγησης, όσο και τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης (stress test) των κυπριακών τραπεζών που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Οι θετικές αυτές εξελίξεις τόσο στα δημοσιονομικά, όσο και στα τραπεζικά, αναμένεται ότι θα συμβάλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για ανάκαμψη και ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας" τονίζει το ΚΕΒΕ.

Παράλληλα, αναφέρεται: "Ειδικά, το αποτέλεσμα των stress test αναμένουμε ότι θα οδηγήσει σε ομαλοποίηση των εργασιών του τραπεζικού συστήματος, σε ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας των τραπεζών μας και σε αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας θέτοντας τέρμα στις κατά καιρούς φήμες και εικασίες για ανεπιθύμητες εξελίξεις".

Την ίδια ώρα, το ΚΕΒΕ αναμένει ότι οι τράπεζες θα κινηθούν στο να τονώσουν την αγορά με μεγαλύτερη ρευστότητα χρήματος, να μειώσουν τα επιτόκια τους, και να διαχειριστούν με περισσότερη ευχέρεια το σοβαρό θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων δίνοντας πρόσθετη ώθηση στα θέματα των αναδιαρθρώσεων.

Το ΚΕΒΕ εκτιμά ότι οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για το σύνολο της οικονομίας μας, γεγονός που θα συμβάλει στις προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, αλλά και με στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


 

Δειτε Επισης

Ενώπιον του Υπουργικού ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025-Οι τρεις βασικές στοχεύσεις του
Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ