Powered by

Συνολικά 25 τράπεζες στην Ευρώπη απέτυχαν στα stress test

Είκοσι πέντε τράπεζες της ευρωζώνης απέτυχαν να περάσουν τις εξετάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να τσεκάρουν την ικανότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων, ώστε να αντιμετωπίσουν μια νέα οικονομική κρίση, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Οι συγκεκριμένες τράπεζες δεν κατόρθωσαν να πιάσουν το μίνιμουμ των κεφαλαίων, και υπολείπονται κατά 25 δισεκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Ο αριθμός των τραπεζών που απέτυχαν και τα συνολικά κεφάλαια που υπολείπονται, είναι ελαφρά αυξημένος, αναφορικά με τις προβλέψεις αναλυτών και επενδυτών, για τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests, που υποβλήθηκαν 130 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης.

Η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι τράπεζες που απέτυχαν εντός της χρονιάς που διανύουμε έχουν λάβει μέτρα για να αυξήσουν τα αποθεματικά τους.

Ήδη 12 από αυτές τις τράπεζες έχουν καλύψει τα εν λόγω ελλείμματα, συγκεντρώνοντας συνολικά 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως σύμφωνα με την European Banking Authority, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Καμία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες δεν απέτυχε στα test. Οι αποτυχίες επικεντρώνονται κυρίως στην Ιταλία- με εννιά τράπεζες να κόβονται- καθώς και στις Ελλάδα και Κύπρο, που απέτυχαν από τρεις τράπεζες στην κάθε χώρα. Στην περίπτωση τραπεζών από Κύπρο και Ελλάδα οι οργανισμοί έχουν τα κλειδιά για να ανοίξουν την πόρτα ενίσχυσης των κεφαλαίων τους δίχως προβλήματα και έχοντας ήδη καταρτίσει το πλάνο δράσης τους. Πάντως, στην περίπτωση της Κύπρου μόνον η Ελληνική φαίνεται να χρειάζεται κεφάλαια της τάξης των 105 εκ. ευρώ, με τις κινήσεις εξασφάλισής τους να έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Ανάμεσα στις αποτυχούσες, βρίσκεται η Banca Monte dei Paschi di Siena, η τρίτη σε μέγεθος Ιταλική τράπεζα.

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί