Powered by

Bloomberg: 25 τράπεζες θα αποτύχουν στα stress tests

Συνολικά 25 τράπεζες θα αποτύχουν στη συνολική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο το προσχέδιο για το ανακοινωθέν των τελικών αποτελεσμάτων. 

Το πρακτορείο σημειώνει ότι 105 τράπεζες φαίνεται πως θα περάσουν την αξιολόγηση, σύμφωνα με το προσχέδιο. Από τις τράπεζες που δεν τα καταφέρνουν, περίπου 10 αντιμετωπίζουν κεφαλαιακά κενά τα οποία θα πρέπει να καλύψουν, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης χωρίς να την κατονομάζει. 

Το μέγεθος αναμένεται να αλλάξει καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις 26 Οκτωβρίου, αναφέρει η ίδια πηγή. 

Επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης το Reuters σημειώνει ότι από τις 25 τράπεζες που απέτυχαν μέχρι και 10 συνεχίζουν να εμφανίζουν κεφαλαιακά κενά.

Όπως αναφέρει, η άσκηση βρήκε ότι τράπεζες σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Σλοβενία και η Πορτογαλία, μεταξύ άλλων, δεν πέτυχαν το ελάχιστο κεφαλαιακό επίπεδο στα τέλη του περασμένου έτος και μέχρι 10 από αυτές συνέχισαν να βρίσκονται σε δυσκολία σήμερα. 

Οι τράπεζες σε Ισπανία και Γαλλία εμφάνισαν σε γενικές γραμμές καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο. 

Από την πλευρά του το Dow Jones Newswires αναφέρει ότι 25 τράπεζες απέτυχαν στην άσκηση της ΕΚΤ, ωστόσο περισσότερες από τις μισές έχουν ήδη δρομολογήσει τα αναγκαία βήματα για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους. Το πρακτορείο επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης για τις πληροφορίες του. 

Από τις τράπεζες αυτές, 11 ή 12 έχουν επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες, αναφέρει η ίδια πηγή. Δεν υπάρχουν γερμανικές ή γαλλικές, ωστόσο υπάρχουν ιταλικές, μεταξύ αυτών των τραπεζών, προσθέτει.

“Η ΕΚΤ δεν μπορεί να σχολιάσει υποθέσεις για το αποτέλεσμα της συνολικής αξιολόγησης”, αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. “Οποιαδήποτε συμπεράσματα ως προς το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης θα αποτελούν υποθέσεις μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων”.

Οι τράπεζες που άντλησαν επαρκή κεφάλαια αυτό το έτος για να καλύψουν τα κεφαλαιακά τους κενά δεν θα χρειαστεί να βρουν και νέα κεφάλαια, αναφέρει το πρακτορείο. Οι τράπεζες με κενά θα έχουν διορία δύο εβδομάδων για να υποβάλουν ένα νέο κεφαλαιακό σχέδιο.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί