Nokia: Χωρίς τα κινητά πάει καλά

Η Nokia Corp έχει δώσει μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση για το σύνολο της χρήσης, αφού επέστρεψε ξανά στα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων κατά 13%, καθώς η φιλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανέπτυξε δίκτυα κινητής υψηλής ταχύτητας στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα.

Η Nokia ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 747 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 91 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω και των μεγάλων φορολογικών κερδών στη διάρκεια του τριμήνου.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,32 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς για 3,02 δισ. ευρώ. «Η πρόοδος ήταν ευρεία, με τέσσερις από τις έξι περιοχές (στις οποίες δραστηριοποιούμαστε) να εμφανίζουν αύξηση πωλήσεων», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Rajeev Suri.

Η Nokia αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, τονίζοντας πως περιμένει το περιθώριο των λειτουργικών κερδών για το σύνολο της χρήσης, να διαμορφωθεί ελαφρώς υψηλότερα του 11%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση κατά μονοψήφιο ποσοστό. Επαναδιατύπωσε πως αναμένει πωλήσεις για την κύρια μονάδα δικτύων της να αυξηθούν σε ετήσια βάση στο β΄ μισό του 2014.

Ο Suri, ενώ περιέγραψε τις επιδόσεις των κυρίως δραστηριοτήτων δικτύων της εταιρείας ως «ιδιαίτερα ικανοποιητικές», προειδοποίησε ότι η μονάδα επωφελήθηκε από ορισμένες «έκτακτες εξελίξεις» στο τρίμηνο, όπως το ευνοϊκό επιχειρηματικό και περιφερειακό μείγμα.

Η φινλανδική εταιρεία, η οποία νωρίτερα φέτος μετέφερε τη ζημιογόνα μονάδα κινητών τηλεφώνων στην Microsoft Corp., ενέγραψε φορολογικό όφελος 2 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, το οποίο εξισορροπήθηκε εν μέρει από μια χρέωση 1,2 δισ. ευρώ που σχετίζεται με την μονάδα ψηφιακής χαρτογράφησης HERE.


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024