Nokia: Χωρίς τα κινητά πάει καλά

Η Nokia Corp έχει δώσει μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση για το σύνολο της χρήσης, αφού επέστρεψε ξανά στα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων κατά 13%, καθώς η φιλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανέπτυξε δίκτυα κινητής υψηλής ταχύτητας στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα.

Η Nokia ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 747 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 91 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω και των μεγάλων φορολογικών κερδών στη διάρκεια του τριμήνου.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,32 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς για 3,02 δισ. ευρώ. «Η πρόοδος ήταν ευρεία, με τέσσερις από τις έξι περιοχές (στις οποίες δραστηριοποιούμαστε) να εμφανίζουν αύξηση πωλήσεων», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Rajeev Suri.

Η Nokia αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, τονίζοντας πως περιμένει το περιθώριο των λειτουργικών κερδών για το σύνολο της χρήσης, να διαμορφωθεί ελαφρώς υψηλότερα του 11%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση κατά μονοψήφιο ποσοστό. Επαναδιατύπωσε πως αναμένει πωλήσεις για την κύρια μονάδα δικτύων της να αυξηθούν σε ετήσια βάση στο β΄ μισό του 2014.

Ο Suri, ενώ περιέγραψε τις επιδόσεις των κυρίως δραστηριοτήτων δικτύων της εταιρείας ως «ιδιαίτερα ικανοποιητικές», προειδοποίησε ότι η μονάδα επωφελήθηκε από ορισμένες «έκτακτες εξελίξεις» στο τρίμηνο, όπως το ευνοϊκό επιχειρηματικό και περιφερειακό μείγμα.

Η φινλανδική εταιρεία, η οποία νωρίτερα φέτος μετέφερε τη ζημιογόνα μονάδα κινητών τηλεφώνων στην Microsoft Corp., ενέγραψε φορολογικό όφελος 2 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, το οποίο εξισορροπήθηκε εν μέρει από μια χρέωση 1,2 δισ. ευρώ που σχετίζεται με την μονάδα ψηφιακής χαρτογράφησης HERE.


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Η ΕΚΟ στήριξε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ως μέγας χορηγός για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (pics)
Η Zooki παρουσιάζει το νέο Magnesium Zooki-Ο πιο απολαυστικός τρόπος να χαλαρώσεις, να ανακάμψεις και να επαναφορτιστείς
Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών
Toyota Gazoo Racing: Οδηγεί την κούρσα του WRC μετά το Ράλι Ακρόπολις
Σημαντική διάκριση για το Hyundai IONIQ 5 N… Βραβεύτηκε ως Five-Star Car
Διπλή αναγνώριση για τη Hyundai στα βραβεία Autotrader Drivers’ Choice Awards 2025
Διεθνείς διακρίσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ
Παραδόθηκαν από την CTC Automotive οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες κυβερνητικών αξιωματούχων
Defender Experience: Η πολυτελής περιπέτεια που ξεπερνά κάθε προσδοκία
Το νέο Lexus ES επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και τη φινέτσα